A la tarda freda del dissabte 7 d’abril, la joventut benicarlanda es donava cabuda a les portes de l’Ajuntament de la ciutat, a fi i en cercavilla, acompanyats del grup de dolçainers de la ciutat, dames de les cases regionals: Aragó i Andalusia, les Falleres Majors de Benicarló i tancant la comitiva, la Dama de la Coordinadora, acompanyada del seu President: Eloy Cerdà Gellida, es van dirigir a l’Auditori del Col·legi la nostra. Sra. De la Consolació, on Salva i Mara van ser el fil conductor de l’acte de la Presentació de les Dames de les Penyes 2018.

Una presentació molt divertida, amb una prova que donava identitat a cadascuna de les penyes seguint les instruccions dels seus presentadors i si no se superava la prova, estava penalitzat i havien de beure un xarrup que els servien les cambres de “la cordi”.

La mantenidora de l’acte ha estat una gran penyera, que ha viscut les penyes des de totes les visions. Maria Martínez Fontanet, que ha fet un excel·lent discurs amb moltes vivències. Com Penyero l’any, la sorpresa ha estat per a Carlos Beltrán Sebastià, que persona més integrada en les penyes en aquests monentos, com ell, no és fàcil de trobar.

Per finalitzar, han estat el torn de les homenatge de la casa d’Aragó, Casa d’Andalusia, Falleres Majors de la Ciutat, regidor de Festes i per a gairebé comcluir l’acte, ha estat l’alcaldessa, qui ha dirigit unes paraules de felicitació per a totes les dames ia tots els joves que participen tant de la festa.

Han assistit a l’acte gran part de la Corporació Municipal de l’Ajuntament, dels diferents grups polítics de la Ciutat.

Han tancat l’acte de Presentació, les paraules del president de la Coordinadora, Eloy Cerdà, que ha agraït a tots la seva assistència i ha desitjat felicitat a totes les dames, tant les de 2017 com a les 2018, a les quals ha recordat que els espera un any intens.

Juanvi Gellida