Els atacs, les imposicions, les negacions a una realitat quotidiana, continuen sense parar. Son moltes voltes potser, si una de sola ja es massa, les vegades que aquestes negacions van  acompanyades, quasi sempre, de la burla i el menyspreu cap a la nostra llengua i no cal ni dir, cap  a la nostra cultura i per afegitó cap a la nostra manera d’entendre el mon.

La ultima, jo diria que no es la ultima, si de cas la més recent que tinguéssem memòria es la del policia municipal d’Alacant que es va negar a rebre la informació que li donava un veí si no se li dirigia en castellà.

De casos així n’explicaríem molts , perquè tots n’hem patit alguna vegada.

De vexacions sobre la nostra manera de ser i sobretot per la nostra llengua en podem contar a milers. Jo recordo les anècdotes que sobre la llengua,  em contava Alfred Giner Sorolla les llargues nits d’estiu a Prada de Conflent, on ell impartia classes a la Universitat Catalana d’Estiu. Giner Sorolla era un enamorat de la seva terra, de la seva gent i de la seva cultura.

De la seva vesant científica, poètica, humanista etc.. ens parlarà Amalia Roig Blasco , autora del llibre “ La passió i la lucidesa” editat per ONADA  guanyador del III premi de Narrativa Ciutat de Benicarló el divendres 31 a les 7 a la Biblioteca municipal de Vinaròs dins d’un nou acte organitzat per l’Associació Cultural Jaume I.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here