Els elements inclusius per a parcs infantils han començat a instal·lar-se la plaça de la Constitució aquesta setmana, fruit d’una iniciativa sorgida dels pressupostos participatius. Tots els elements aposten per un model de parcs integrador, que done servei tant a xiquets amb diversitat funcional com sense.

El parc infantil de la plaça de la Constitució compta amb els primers gronxadors integradors per a xiquets amb diversitat funcional. Es tracta de la primera actuació emmarcada en el projecte d’adaptació de parcs infantils inclusius, una de les propostes sorgides dels pressupostos participatius de 2017, que ha començat a materialitzar-se ara i que està previst que arribe a bona part dels parcs infantils de Benicarló.

De moment, a la plaça de la Constitució, s’han instal·lat dos elements nous: un gronxador de dos cadires, una de les quals està adaptada per a xiquets amb mobilitat reduïda però que poden fer servir també la resta de xiquets, i un moll adaptat amb una estructura ergonòmica que permet que el puguen fer servir xiquets amb diversitat funcional. Els dos elements es troben completament integrats en la resta d’elements del parc. A més, la setmana que ve, s’instal·larà un gronxador inclusiu al parc de la plaça de la Comunitat Valenciana, al costat de l’Auditori.

La regidora Filo Agut, responsable de l’àrea de Diversitat Funcional, s’ha mostrat «molt satisfeta perquè aquesta va ser una de les iniciatives més votades en els pressupostos participatius i perquè això demostra que el treball de sensibilització que estem fent amb tota la ciutadania està donant els seus fruits». Agut ha subratllat que «encara que a la gent no li afecte directament, la conscienciació és cada dia major». La regidora ha remarcat també que «apostem per un model de parcs inclusius, amb elements aptes per a tots els xiquets, tant per als que tenen mobilitat reduïda com per als que no, perquè això és el que realment facilita la integració dels col·lectius de persones amb diversitat funcional».

Foto portada JG