• Els actes oficials s’inicien demà, 3 d’agost, i consoliden activitats instaurades en anteriors edicions, mantenint i revisitant les tradicions més arrelades

 

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, i el regidor de Festes de l’Ajuntament, Adrián Vidal, acompanyats per les Reines de les Festes Patronals 2018, Carla Gascó i María José París, han presentat este matí el programa d’actes de la setmana gran de la població, que s’inicia demà divendres 3 d’agost amb una cercavila i el tradicional volteig general de campanes i hissada de banderes a la Torre de Càlig. Prèviament, l’Agrupació Musical realitza esta nit de dijous 2 d’agost un concert a la plaça Bassa Nova.

Els actes més destacats del dia es duran a terme a la tarde, quan a les 18:00 hores el Grup de Teatre Corronconco oferisca el Pregó de Festes i poc després, l’Agrupació Musical Vila de Càlig realitze una cercavila. Però serà a la nit, a partir de les 22:00 hores, quan la població es vestisca de gala per viure la Presentació de les Reines i les seues Corts d’Honor, en un acte en què actuarà com a Mantenidor Manuel Gascó Betí, per a qui tant Vidal com l’alcaldessa han tingut paraules d’agraïment per la seua vinculació a la població, tot i viure durant anys a mil kilòmetres de Càlig.

“És un programa ple d’actes per a tots els gustos, per a grans i menuts, en què mantenim actes tan tradicionals com ara activitats infantils com el farolets o les culturals, com les exposicions”, indicava el regidor de Festes, qui remarcava que “enguany, volem consolidar les novetats instaurades l’any passat com el Dia de la Dona Calijona, dimecres 8, i el Dia de les Paelles de la Unió Jove, dissabte 4”. Vidal remarcava la importància de la col·laboració de les associacions en la confecció del programa, “a qui agraïm el seu treball i esforç”.

Pel que fa a les novetats pròpies de les Festes Patronals en honor a Sant Llorenç de 2018, el regidor ha apuntat que es donen en infraestructures: el canvi d’ubicació de l’escenari situat a la plaça Nova, que permetrà ampliar l’espai de pista “i lluir més els actes”, apuntava Vidal, qui també s’ha referit a les millores introduïdes en el torill i el recorregut de “l’Entrà de Bous a l’Estil Calijó”, Festa d’Interés Turístic Provincial, que es durà a terme diumenge 5 d’agost a les 20:00 hores. “Enguany tornem als orígens fent que tant el torill com les barreres de tot el recorregut siguen de fusta, com es fia antigament, serà una entrada de bous molt especial per a tots”.