Tercers pressupostos elaborats pel tripartit (Tots som Vinaròs, PSPV, Compromis), i una volta més ens han decebut per la falta de concrenció d’una política municipal clara a seguir. Notem a faltar en aquest exercici les polítiques per les que va apostar el tripartit en campanya electoral, les directrius de la nova manera de fer política, com és la de ser més trasparents, més propers, més participatius, més socials,……La veritat siga dita, aquests pressupostos són en realitat una versió allunayada de que van prometre fins ara, més bé ens atrevim a dir que són pràcticament una còpia dels que venia fent l’anterior equip de govern.

Els pressupostos participatius, han estat només un exercici de propaganda, perquè a dia d’avui no se’ns ha informat del grau de participació de la ciudadania . No són més socials , perquè notem a faltar un pla d’emergència social molt més ambiciós, perquè per en prestacions econòmiques s’ha destinat la mateixa quantitat que l’exerci anterior. No són més propers , perquè s’ha consolidat la pressió fiscal amb l’augment de l’IBI, augment que ha vingut per quedar-se definitivament a Vinaròs a diferència d’altres municipis de l’Estat espanyol.

No s’ha buscat cap consens en temes tan importants com és el desenvolupamet del polígon de les Soteranyes, tan necessari per planificar el nostre futur econòmic, no constatem la planificació i estràtegies s seguir per desenvolupar l’oferta turística. Per al nostre partit són uns pressupostos buits, sense ànima, trobem a faltar propostes encaminades a posar la llavor per afavorir al creixement de Vinaròs amb un perfil estràtegic, un esbós d’unes línees mestres del nostre futur social, econòmic, cultural, comercial i turístic, que ens situe a “Vinaròs”, com una ciutat puntera del segle XXI.

EL PVI no els ha recolzat, perquè esperavem molt més en la part social, i perquè es consoliden dos decisions en les que estem en total desacord, deixar augmetat l’IBI ( el rebut de la contribució), i l’altra ha estat l’aprovació de les dedicacions parcials de cinc regidors.

Sôn uns pressupostos poc valents, resignats i que només busquen cobrir l’expedient, sense buscar uns rendiments isatisfaccions per als seus administradors, o siga la ciudadania de Vinaròs.

 

María Dolores Miralles – Portaveu del PVI (Partit de Vinaròs Independent)