Els 12 empresaris i emprenedors que formaran part del programa Actiben s’han reunit avui a l’Ajuntament per tal de presentar els seus projectes i marcar el full de ruta a seguir. Els projectes estan relacionats amb els serveis, l’artesania, la gastronomia, l’enginyeria o les telecomunicacions.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, han rebut aquest matí els empresaris i emprenedors que formaran part del programa Actiben, una iniciativa de l’Ajuntament que té com a objectiu estimular l’activitat empresarial, donar suport, formació i assessorament a persones amb idees emprenedores, però també a autònoms o empreses ja consolidades.

Els empresaris i emprenedors, acompanyats del director del programa, Agustín Castejón, han presentat els seus projectes, que abasten sectors molt diversos: des dels serveis educatius fins a l’artesania, la gastronomia, la informàtica, les telecomunicacions o l’energia. Dels 12 projectes, sis responen a idees per a desenvolupar, quatre són empreses que demanden un major creixement i diversificació i dos són empreses amb una trajectòria al darrere que busquen millorar la rendibilitat i la productivitat.

L’alcaldessa ha expressat la seua satisfacció per l’inici del programa i ha felicitat els empresaris i emprenedors per acollir-se a aquesta iniciativa que, ha dit, «contribuirà a fomentar la creació de llocs de treball a la ciutat i a impulsar l’activitat empresarial». Xaro Miralles els ha encoratjat a continuar treballant des de Benicarló i ha destacat la importància de «saber evitar que el talent local haja de sortir fora de Benicarló per a triomfar».

Actualment, ja s’estan elaborant itineraris personalitzats per a cadascun dels projectes i al setembre començarà la fase de formació, adaptada a les necessitats de cada empresari o emprenedor. Paral·lelament, també s’oferirà suport financer i comercial personalitzat. D’aquesta manera, es pretén que Actiben esdevinga una ajuda determinant per a la posada en marxa dels projectes d’emprenedoria, en funció de cada perfil empresarial.