El periodista gallec i divulgador científic Emilio Varela va presentar davant dels alumnes de l’aula d’excel·lència de 4rt. d’ESO, 1er i 2n. de Bat. i alumnes de CTM i Biologia de 2n. de Bat. de l’I.E.S “Ramón Cid” el projecte de divulgació “Atlantis. La ciencia del mito.”

La conferència va centrar-se en el vulcanisme, explicant les vivències del conferenciant a Pompeia, la vila romana arrasada pel Vesuvi, i a l’illa de Thera (actual Santorini) a Grècia, on una erupció volcànica l’any 1628 a.C. va acabar amb la civilització minoica, extraordinàriament avançada per a la seua època. És possible que el mite de l’Atlàntida del que parla Plató en els seus Diàlegs, estiga fonamentat en aquesta destrucció.

La xerrada va ser molt transversal, ja que es van abordar temes d’història, filosofia, arqueologia, geologia i ecologia, analitzant-se en aquest punt els mals que pateix la mar Mediterrània: turisme incontrolat, contaminació, pesca que esgota els recursos i els efectes del canvi climàtic.

Finalment es va projectar un documental i es va establir un animat col·loqui amb l’alumnat, que va gaudir d’allò més de la passió amb que Emilio Varela va fer la seua exposició. Sens dubte, va ser una jornada ben profitosa