•  Avui s’ha celebrat la primera reunió de coordinació del curs per afrontar la problemàtica d’absentisme escolar i es preparen xerrades per part a càrrec d’agents locals enfocades a la prevenció

 

27/09/2017

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre treballa en la resolució de problemàtiques en l’entorn escolar, en concret, se segueixen aplicant diferents protocols i es potencia la coordinació, per tal de posar solució a l’absentisme i l’assetjament escolar. Aquest matí, s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre la primera de les reunions de la taula d’absentisme, òrgan del que formen part la Policia Local, Regidoria de Benestar Social, tècnics de Conselleria i responsables de centres educatius, que es reuneix periòdicament per analitzar els casos d’absències injustificades reiterades que es van donant i abordant-los individualment per revertir aquesta situació i realitzant un seguiment dels diferents casos que, sobre aquesta problemàtica, es detecten en els centres educatius.

Per part de la Policia Local, es realitzen diferents actuacions enfocades a aconseguir que es reduisca el nombre d’alumnes que no van a classe i detectar els possibles casos d’assetjament escolar. Entre les activitats que es realitzaran al llarg d’aquest curs destaquen les xerrades que freqüentment realitza la Policia en els centres educatius, dirigides tant als pares com als escolars.

La regidora de Policia, Alejandra Roca, explicava que “la Policia Local d’Alcalà-Alcossebre compta amb un oficial del cos especialitzat en el tracte amb menors, el que li permet oferir aquest servei a la ciutadania amb més possibilitats d’èxit”. Per la seua banda, la regidora de Benestar Social, Desa Pitarch, destacava que “fomentar la coordinació amb els centres educatius i els Serveis Socials és fonamental per posar solució a aquestes problemàtiques”.