• El vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i portaveu d’Energia en el Congrés recorda que el govern ja ha rebaixat l’IVA i ha suspés l’impost a la producció elèctrica

“Amb el Fons Nacional de Sostenibilitat es podrà rebaixar de manera considerable la factura de tots els consumidors elèctrics”. Amb aquestes paraules s’ha expressat el vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló, diputat socialista per Castelló en el Congrés dels Diputats i portaveu d’Energia, Germán Renau, durant la seua intervenció en el ple en el qual es va debatre el projecte de llei que contempla la creació d’aquest fons, i que continua la seua tramitació, en ser rebutjades les esmenes a la totalitat presentades.

És evident que hi ha un problema”—va reconéixer Renau — “que els preus majoristes afecten d’una forma important a la factura que els consumidors paguem en les nostres cases”. No obstant això, Renau va matisar que els preus majoristes “no són l’única cosa que hi ha en la factura de les nostres llars, hi ha altres components, com els costos del sistema o els impostos”. Així, el diputat nacional va recordar que, fa dos mesos, “el govern va rebaixar de manera molt important els impostos que afecten de manera directa o indirecta al nostre rebut de la llum, baixant l’IVA del 21% al 10% i suspenent l’impost a la producció elèctrica”.