• El diputat en el Congrés per Castelló reafirma el compromís del partit socialista amb la ciutadania

El diputat socialista en el Congrés per Castelló i vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Germán Renau, ha lamentat la “insensibilitat” que està demostrant el Partit Popular en haver votat en contra de rebaixar la factura de la llum. Renau feia aquestes declaracions durant la seua intervenció en el ple per a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i en el qual va defensar la convalidació d’un Reial decret per a augmentar les ajudes del bo social elèctric i el bo social tèrmic.

“El govern ha estat prenent mesura rere mesura, a llarg termini i mesures immediates dirigides a rebaixar els costos de l’electricitat a totes les persones d’aquest país. I, mentrestant, què ha fet la dreta i la ultradreta d’aquest país? El que fa sempre: oposar-se, votar en contra, en contra de rebaixar la factura elèctrica a totes les llars d’aquest país. Perquè els és igual els problemes de les i els espanyols”, ha argumentat el diputat socialista.

Cal recordar que el Partit Popular ha portat una moció a ajuntaments i diputacions per a demanar que es prorrogue la rebaixa d’IVA del 21% al 10%, una mesura que el mateix PP va votar en contra en el Congrés, per la qual cosa Renau els ha qualificat “d’incoherents”.

El Reial decret que va portar el govern al ple per a la seua convalidació no fa sinó ampliar la línia de defensa que s’ha establit per a les persones, i que amplia la protecció dels consumidors vulnerables enfront de les pujades de preus.

Renau ha afirmat que “el compromís del grup parlamentari socialista amb la gent, amb la ciutadania, és inequívoc. Sempre posarem per davant a les persones, sempre desplegarem les mesures que siguen necessàries per a protegir les famílies d’aquest país, i sempre treballarem per la igualtat i la justícia social”. “I això és una cosa que es demostra llei a llei, decret a decret i pressupost a pressupost”, ha conclòs.