• El vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat nacional ressalta que també s’ha suspés l’impost a la generació elèctrica durant el tercer trimestre de l’any

El vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat nacional, Germán Renau, ha reiterat en el Congrés dels Diputats que la baixada de l’IVA de la llum beneficiarà a la pràctica totalitat dels consumidors particulars i a l’enorme majoria de les empreses, especialment les pimes i els autònoms. En la seua intervenció per a la convalidació del real decret llei per la qual es rebaixa l’IVA de l’electricitat, de l’actual 21% al 10% fins a finals d’any, ha ressaltat que també s’ha suspés l’impost a la generació elèctrica (IVPEE) durant el tercer trimestre de l’any.

“Es tracta d’una mesura extraordinària i urgent que ajudarà a la reducció del preu de l’electricitat i que pretén minimitzar els efectes de les pujades i protegir a tots els consumidors”, ha explicat el diputat.

El diputat nacional ha ressaltat que cal potenciar “una transició energètica justa, amb l’avanç cap a un sistema 100% renovable, amb l’emmagatzematge i amb apostes de futur com l’hidrogen verd”. A més, Renau ha recalcat que el vertader problema de l’elevat preu de la llum “es deu fonamentalment als preus dels combustibles fòssils” i per aquest motiu cal treballar per a la seua eliminació.

En la mateixa intervenció, Renau ha afirmat que “fa falta ser molt retorçada i tenir molt poca vergonya” en resposta a la intervenció la portaveu adjunta de Vox en el Congrés, Macarena Olona, quan aquesta ha relacionat la pujada del preu de la llum amb l’aplicació de l’eutanàsia.