• Aquest matí de diumenge, 5 de juliol, s’ha celebrat el Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana del País Valencià al Maestrat-Ports.
 
El Vinarossenc Agustí Romeu presidirà la direcció comarcal dels republicans compartint equip amb Ramon Adell i Imma Miralles de Vinaròs, Xavi Perelló i Andrea Couceiro de Benicarló i Àlex Pla de Càlig.
 
Després d’agrair la tasca duta a terme per l’equip anterior, el nou president Agustí Romeu ha posat l’èmfasi en la tasca que el partit ha de dur a terme en aquesta comarca, cruïlla del País Valencià i Catalunya on, segons ha destacat «tenim un problema greu en la degradació de la línia de costa i també amb l’abandó de l’interior per part de l’administració», entre d’altres. Romeu ha destacat la situació de perill de la llengua a la comarca on «patim des de fa massa l’intent d’uniformitzar el català que parlem al Maestrat-Ports, de fer que abandonem la nostra variant dialectal, tret característics. En aquest sentit hem de reivindicar-nos com a font de riquesa que som per al País Valencià».
Agustí Romeu i Josep Barberá
El president d’ERPV i militant d’aquesta comarca, Josep Barberà, ha estat participat en el Congrés Comarcal. Després de mostrar la seua satisfacció per l’executiva elegida i ha destacat el paper que ha de jugar Esquerra Republicana del País Valencià en la comarca Maestrat-Ports «Només des del republicanisme d’esquerres sobiranista podrem fer que aquesta gran comarca no perda els seus trets lingüístics, econòmics, socials i històrics. Els republicans del Maestrat-Ports, com a tot el País Valencià, som militants de pedra picada que no ens fem arrere davant les adversitats. Els republicans i republicanes d’aquesta comarca han de saber que compten amb nosaltres i que aquesta és sa casa». Barberà ha posat com a exemple d’adversitat la iniciativa Maestrazgo-Ports que es va presentar fa uns dies a Rossell i que podria afectar a més de 500.000 hectàrees de les comarques del Maestrazgo, El Maestrat, Els Ports, la Terra Baixa, Baix Ebre, Montsià i la Tinença de Benifassà. Barberà ha mostrat la seua preocupació per una iniciativa «que pretén fer desaparèixer la nostra comarca per convertir una gran extensió en un parc temàtic de natura per a turistes rics. El que necessitem són polítiques territorials, ambientals i econòmiques valentes, no una multinacional que ens done almoina» i ha remarcat, com ho fera dijous passat que ERPV-EV preguntarà a l’administració, en concret a la Consellera de Medi Ambient, per les possibles reunions mantingudes i els seus possibles acords.