En el plenari ordinari del mes de setembre va presentar el grup municipal Acord Ciutadà una moció per l’esmena del reglament de funcionamet del setmanari de Vinaròs. El PVI la va recolzar perquè els punts a esmentar eren: l’espai destinat als diferents partits polítics de la corporació , la llibertat d’expressió i les maneres de manifestar-la.

Després de dos anys de la seua aprovació, els canvis introduïts pel tripartit al reglamente del diaret han estat una fallida. Perquè ha perdut poder decisori el Consell de Redacció, s’ha retallat la llibertat d’expressió, ara sotmesa al parer subjectiu del director (alcalde) i a més a més aquest s’autorga poder inmiscuir-se en un dret individual com el Dret a l’Honor.

A dia d’avui el director del diaret és l’alcalde, que normalment no acudeix al Consell de redacció, ni tans sols avisa. No han estat capaços de buscar director per al setmanari en aquest temps i tampoc s’ha enviat un regidor de l’equip de govern que el represente en la seua absència, sembla com que el Diaret molestés com a publicació d’informació. Tenim un Consell on els representants dels grups municipals han deixar d’anar , perquè s’han desmotivat amb le pas del temps per diverses raons: no tenen cap poder de decisió, s’ha convertit el setmanari en un element propandístic de qui governa i al dia següent de la reunió del Consell des de un despatx es fa el que vol en la pùblicació del setmanari

La no aprovació de l’esmena al funcionamente del reglament del setmanari, per al PVI és un atac a la llibertat d’expressió, perquè no es poden publicar “cartelles i proclames”, que són vies de’expressió d’una crítica als qui governen. També ara el director del Setmanari, que abans  només era un càrrec honorífic, es converteix en jutge i editor. Com és posible ser jutge i part?, ara el director té potestat per dictaminar, jutgar i decidir que es publica i que no es publica.

Vivim en un estat de dret, mai la llibertat d’expressió pot estar sota la subjectivitat d’una persona. Com podrá considerar aquesta persona què és injuria, insult, atac a l’honor o la manca de respecte? Per aixó hi ha una separació de poders, i l’unic que té postestat són els jutges. Ser càrrec públic, comporta a voltes la crítica, inclús dubtar de la honorabilitat dels que fem política honestament.

Per finalitzar volen dir que s’han utilitzat expressions innecessàries com decidir que es publica o que no es publica en nom d’uns altres. Malauradamente la moció no ha estat aprovada, per al PVI aquesta postura que va adoptar el tripartit és un retrocés en democràcia.

María Dolores Miralles – PVI (Partit de Vinaròs Independent)