• Tècnics del Servei Provincial de Costes han informat avui als veïns de la costa Nord de Benicarló de les actuacions a curt i mig termini que té previst efectuar el Ministeri per a la Transició Ecològica per tal de consolidar els penya-segats i talusos a la zona de Surrac.
  • Les actuacions aniran en la mateixa línia del tram on fa quatre anys es va apostar per aplicar defenses litorals i passarel·les de pas a la platja.

L’objectiu, han dit els tècnics, és millorar l’accessibilitat a les platges i guanyar el màxim de metres de platja a la mar, com una de les millors opcions per a protegir els penya-segats.

L’actuació comporta la cessió, per part dels veïns, de sis metres de terreny de cada parcel·la, que seran els que permetran fer els accessos en condicions.
L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que ha estat present a la reunió, ha qualificat la reunió de «molt positiva perquè els veïns han pogut conéixer de primera mà les actuacions previstes». «Ara —ha conclòs l’alcaldessa— serà el Departament d’Urbanisme qui es posarà en contacte amb els veïns per a concretar tots els detalls relacionats amb les cessions».