El dijous dia 9 de juliol s’han reunit al saló d’actes de l’edifici social de Sant Mateu els tècnics de turisme, cultura i Agents de Desenvolupament Local dels pobles que integren la destinació Turística Terres del Maestrat, ànima interior​, és a dir: Canet lo Roig, Cervera del Maestre, La Jana, Rossell, Sant Jordi, Sant Mateu, Tírig, Traiguera, Vilar de Canes i Xert.

En la reunió s’ha informat per part de l’equip de treball del Pacte Territorial per l’Ocupació Castelló Nord, de les actuacions que s’estan duen a terme, i que estan incloses dins de la primera anualitat del Pla de Dinamització i Governança Turística de Terres del Maestrat, ànima interior. ​Aquest Pla de Dinamització es desenvoluparà durant 3 anualitats segons e​l ​conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme Castelló i l’Associació de Promoció Turística Terres del Maestrat, finançat per aquests per terços idèntics, realitzant una inversió total en aquesta primera anualitat de 210.000 €.

Durant la jornada, s’ha presentat el pla de sensibilització turística Terres del Maestrat, la creació d’una aplicació turística gamificada específica per a la destinació, marxandatge personalitzat per donar difusió al territori, així com la creació d’un mapa il·lustrat turístic i un altre de rutes per a conèixer el territori a peu o en bici. Entre les actuacions que s’implementaran en la destinació turística durant el 2020, s’ha de destacar la instal·lació de pantalles tàctils a tots els municipis, oferint informació turística dels serveis i recursos del territori, les 24 hores del dia, i els 365 dies de l’any.

A més, cal destacar la intervenció de l’equip de treball de l’empresa especialitzada que elabora el pla de màrqueting de la destinació turística, i que es troba durant aquesta setmana coneixent in situ els municipis, l’oferta turística, els serveis i la gent involucrada en el sector turístic a Terres del Maestrat.