L’exalcalde de Vinaròs Jordi Romeu, que ha estat condemnat per l’Audiència Provincial de Castelló a tres anys d’inhabilitació en càrrec públic per “prevaricació administrativa”, ha comparegut este matí acompanyat per diversos regidors de l’etapa en què va ser alcalde. Romeu ha dit que “acato però no comparteixo la sentència”, explicant que “la ciutadania ha de saber que en tots els ajuntaments al llarg d’un exercici pressupostari es realitzen molts contractes i adjudicacions, la majoria mitjançant concurs públic en tot allò que és previsible, però en el dia a dia en les administracions locals es presenten moltes situacions no previstes i per diferents motius el consistori ha de gestionar i solucionar de manera ràpida i no pot esperar a realitzar un procediment administratiu que és generalment llarg”.

Al respecte, va posar exemples sobre factures que la sentència recull. “Davant la possibilitat d’una gota freda la prevenció demanava una neteja dels embornals, o quan hi ha inundacions ha d’actuar-se a la platja o en els camins que han estat afectats pel temporal, en aquella època l’abocador municipal solia incendiar-se i requeria d’actuacions immediates, entre altres coses que no estaven pressupostades però que són urgències que han de solucionar-se”, va assenyalar.

Romeu va incidir que “no hi ha cap ajuntament que no tingui reparos dels tècnics en algunes factures, sigui el consistori gran o petit i en qualsevol època”. També va voler deixar clar que “mai, i aquesta és la discrepància major amb la sentència, s’han fraccionat les factures, sinó que es pot comprovar que han estat actuacions d’urgència o excepcionals en llocs i mesos diferents que sumades superaven administrativament el tope”.

També hi ha objeccions, va explicar Romeu, a subministraments en els quals no s’ha volgut apreciar l’exclusivitat. “Per exemple, en el concurs d’escultures de sorra, on en la península solament hi havia una empresa que ho feia, o els focs artificials, o la cavalcada de reis en un moment determinat. L’exclusivitat i la urgència és el que de vegades determina a fer aquest pagament amb objecció del departament d’Intervenció”, va subratllar.

L’exalcalde va concloure que la seva actuació a l’Ajuntament ha estat sempre guiada pel benefici de l’interès municipal i procurant solucionar els problemes quotidians del municipi i els ciutadans, mai per benefici personal,  i que  no té en aquest moment cap càrrec públic i que ja quan es va obrir la causa va presentar la seva dimissió dins de l’executiva local del partit.