NOTA DE PREMSA

  • La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló afirma que ”la reforma de la Llei de Costas del PP va prioritzar l’explotació del litoral enfront de la seguretat dels ciutadans”

“No podem repetir els errors del passat amb una Llei de Costas del 2013 on el Partit Popular va prioritzar més l’explotació del litoral abans que garantir la seguretat física dels ciutadans”. Amb estes paraules ha defensat la diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló, Susana Ros, la Proposició No de Llei (PNL) relativa a pal·liar els danys produïts per catàstrofes naturals com les provocades pel temporal Gloria i que va ser aprovada ahir en el Congrés. 

Ros es va referir a la reforma que va fer el PP de la Llei de Costas en 2013 argumentant que en aquesta modificació va predominar “un cert grau d’optimisme polític enfront del cru realisme de la ciència”.

La diputada socialista va reafirmar el compromís del govern de Pedro Sánchez perquè les zones afectades “puguen estar condicionades per a la temporada turística, en la mesura de les possibilitats materials, legals i mediambientals, perquè és un assumpte que ens preocupa, i ens ocupa”. 

“El canvi climàtic és una realitat tan evident que només es pot negar des del desconeixement científic o des de la irresponsabilitat i la neciesa política. Per això, la cerca de solucions a l’emergència climàtica s’ha convertit en una urgència. No podem continuar mirant cap a un altre costat. I l’acció i la gestió política ha d’anar de la mà de l’anàlisi científica”, va afegir la socialista castellonenca.

Ros va explicar que els últims temporals, especialment la borrasca Gloria, “són un exemple més d’aquesta urgència”. “I perquè és un tema que ens preocupa i ocupa, el nostre grup ha presentat esta PNL per a pal·liar els danys produïts per les catàstrofes naturals. Perquè per al grup socialista és prioritari donar solucions als problemes de les persones i la nostra acció política és passar de les paraules als fets”, va afegir.  

Cal assenyalar que la PNL contempla, entre altres, mesures: ajudes a danys materials, tant personals i empresarials; bonificacions, exempcions i moratòries per a cotitzacions a la Seguretat Social; línies de crèdits preferencials, bestretes, per a reposició o preparacions; suport a la tramitació d’estes ajudes tant a nivell de les institucions com els ajuntaments i també als afectats; i sol·licitar a Europa la concessió d’ajudes a través d’un Fons de Solidaritat de la Unió Europea.