• La diputada socialista en el Congrés i membre de l’executiva nacional assenyala que 6.000 joves, més de 6.000 majors i 124.000 pensionistes, 33.000 empleats i empleades públiques i 15.000 persones dependents de la província de Castelló es veuran beneficiades gràcies a la gestió del partit socialista

La diputada socialista en el Congrés i membre de l’executiva nacional, Susana Ros, ha valorat el “pes social” dels pressupostos de Pedro Sánchez i ha destacat que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) “contemplen la major despesa social de la història, per a blindar el nostre Estat del Benestar”. Així mateix, Ros ha assenyalat que, gràcies a aquests pressupostos, “6.000 joves, més de 6.000 majors i 124.000 pensionistes, 33.000 empleats i empleades públiques i 15.000 persones dependents de la província de Castelló es veuran beneficiats”.

La diputada ha detallat que aquests comptes “incentiven l’ús de la cultura” per part de les i els joves amb un bo jove cultural que compta amb una dotació de 210 milions d’euro. “Els beneficiaris a la província de Castelló ascendiran a més de 6.000 joves i, al costat d’això, les actuacions culturals i esportives previstes en tota la Comunitat Valenciana comptaran amb partides entorn de 6 milions d’euros”, ha afegit.

Quant a les pensions no contributives ha apuntat que “s’incrementen un 3%, la qual cosa beneficiarà a més de 6.000 majors de la província de Castelló” i que, la revaloració dels 9,6 milions de pensions contributives, “es fixarà en la llei que es tramita actualment en el Congrés dels Diputats, establint-se que aquestes augmentaran en funció de l’IPC mitjà registrat el mes de novembre, la qual cosa posarà que a la província de Castelló, més de 124.000 pensionistes es beneficiaran d’aquesta revaloració”.

Ros també ha fet referència a la pujada en un 2% de la retribució dels més de 2,7 milions d’empleats i empleades públiques. Concretament, la mesura permetrà beneficiar a més de 33.000 empleats i empleades públiques a la província de Castelló. I, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), es destinarà en 2022, 1,44 milions per a la Universitat Jaume I de Castelló.

Dependència

La partida per a l’atenció a la dependència també augmenta un 23,3% i aconseguirà el seu nivell més alt de la història, millorant les prestacions i ampliant el nombre de beneficiaris atesos. “Els usuaris atesos a la província de Castelló podran superar les 15.000 persones gràcies a la transferència per al nivell mínim i acordat”, ha assenyalat Ros.

Quant a la sanitat, hi haurà 6.606 milions d’euros per a reforçar i enfortir el Sistema Nacional de Salut. “Això suposa un 20,3% més que en els PGE 2021, que beneficiarà a les més de 585.500 persones que viuen a la província de Castelló”, ha explicat la diputada qui també ha destacat la pujada en un 3% de l’Ingrés Mínim Vital que beneficiarà les més de 9.000 que ho reben a la província de Castelló.

Finalment, Ros ha fet al·lusió a la dotació per al Bo Social Tèrmic que s’incrementa fins a aconseguir els 157 milions d’euros, “amb l’objectiu de pal·liar la pobresa energètica en consumidors vulnerables, i del qual es beneficien al voltant de 19.800 llars de la província de Castelló”.

“En definitiva, són uns pressupostos pensats per a les persones, per a millorar el seu benestar i la seua qualitat de vida, perquè compten amb millors els serveis públics, crear oportunitats i avançar sense deixar a ningú arrere”, ha conclòs.

Augmenten un 48% respecte als PGE del PP

Cal recordar que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del Govern socialista de Pedro Sánchez per a l’exercici 2022 augmenten en un 48% la inversió per a la província de Castelló, respecte als pressupostos del Partit Popular quan estava en el Govern. En concret, per a l’any que ve es preveu destinar 197 milions d’euros a les comarques de Castelló, mentre que els últims pressuposts del PP de Mariano Rajoy a penes van destinar 133 milions d’euros a la província.