• Vinaròs ha participat en l’acte com a localitat capdavantera de la iniciativa, amb la seva pròpia ruta, per donar a conèixer als mitjans de comunicació estatals la gran riquesa gastronòmica que pot oferir.

Aquest matí el regidor de Turisme, Domènec Fontanet, i el tècnic, Gabi Quesada, s’han traslladat fins a Madrid, a la seu del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, per presentar la nova ruta gastronòmica que s’ha creat al municipi. Aquest projecte forma part de la feina conjunta que s’està desenvolupant amb una consultoria, per tal de crear cinc experiències culinàries diferents i mostrar així la gran qualitat gastronòmica que pot oferir Vinaròs.

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és guiar als turistes que arriben fins al municipi amb unes propostes originals i creatives, amb el suport de “Saborea España”, perquè els visitants puguen treure el màxim rendiment gastronòmic de cada ciutat, al mateix temps que tenen l’oportunitat de conèixer millor el patrimoni.

Cal destacar que la jornada d’avui ha servit per donar conèixer les primeres rutes que han elaborat els municipis que formen part de “Saborea España”, en una experiència pilot per veure quina acceptació tenen entre el públic. El regidor Domènec Fontanet, ha insistit que “de moment a Vinaròs s’ha creat la primera ruta i es treballa en l’elaboració de quatre més que es presentaran més endavant quan finalitze el projecte”.

Pel que fa a la primera experiència “De la mar a la Taula: Autèntic sabor mediterrani” inclou la visita a la Llotja de Pescadors per veure el peix de gran qualitat que s’extreu de la mar, a més també d’un petit recorregut pel Mercat Municipal, l’església Arxiprestal i la Casa Membrillera. La ruta també inclou restaurants on els participants podran degustar la millor cuina de la ciutat elaborada amb els millors productes de proximitat. Aquest recorregut no seria possible sense la col·laboració de Pesca Turisme, eix vertebrador de l’experiència marinera i gastronòmica.

Fontanet ha destacat que “cadascuna de les rutes comptarà amb la participació de diversos restaurants i a més estaran obertes perquè qualsevol establiment interessat també puga formar part de la ruta, ajudant així crear una experiència més enriquidora”. En aquest sentit, el regidor ha agraït la col·laboració a l’empresa Coarvi per haver cedit el seu producte durant la presentació de la ruta.