• El congrés coincideix amb el 700 aniversari de la fundació de l’Ordre de Montesa

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, i el vicepresident del Centro de Estudios del Maestrazgo, Joan Ferreres, han presentat aquest matí les XVI Jornades d’Estudi del Maestrat sobre història, art, medi ambient i tradicions, que es desenvoluparan els dies 5, 6 i 7 d’octubre en el municipi.

El congrés tindrà enguany una especial rellevància, en coincidir amb el 700 aniversari de la fundació de l’Ordre de Montesa. Així, a més de mostrar, a través de les diferents activitats programades, el treball bianual del Centro de Estudios del Maestrazgo, analitzant, investigant i debatent sobre els valors patrimonials de la comarca; en aquesta ocasió es comptarà amb dos prestigiosos ponents que són experts internacionals en l’ordre religiosa i militar fundada pel rei Jaime II d’Aragó en el segle XIV (1317). Es tracta de Josep Cerdà Ballester, investigador d’Història de la Universitat de València, i de Fernando Andrés Robres, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat Autònoma de Madrid.

A més de les activitats pròpies de les Jornades, estructurades al voltant de les ponències, comunicacions i exposicions, també s’han programat taules redones, visites guiades i presentacions de llibres. Precisament aquesta última activitat suposarà el debut de l’alcalde, Iván Sánchez, com a coordinador del llibre “750 aniversari del Mas dels Stellers 1261-2011”, en el qual ha treballat conjuntament amb Joan Ferreres. Tots dos, presentaran l’obra divendres que ve, a les 19 hores, en el centre Cívic, en el marc de l’acte inaugural de les Jornades. “Personalment és un plaer i un gran honor per a mi presentar aquesta obra recopilatòria, que pretén ser un homenatge als nostres avantpassats”, ha assenyalat Sánchez, alhora que ha animat a la ciutadania a assistir al congrés, “aquest tipus de jornades ens enriqueixen com a poble i ens ajuden a entendre la nostra història”.

Per la seua banda, Ferreres, ha detallat els actes més significatius de la programació i ha convidat a veïns i visitants a assistir a les Jornades, “hi ha més de 70 persones inscrites, però esperem que vinguin moltes més perquè s’abordaran temes d’interès”.

Un menjar de germanor en les instal·lacions de Panoràmica Golf, i el lliurament de Premis a la Recerca, posaran el punt i final a les Jornades.

 

 

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here