Autoritats cíviques i militars, encapçalades per l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, i el capità de la Guàrdia Civil de la companyia de Vinaròs, Francisco López, han presidit avui els actes matinals celebrats amb motiu del dia gran de les Festes Patronals en honor a Sant Jordi.

La jornada festiva s’ha iniciat amb una cercavila en el qual s’ha processionat la imatge del sant patró pels carrers més cèntrics de la localitat. Després de la desfilada, el temple parroquial de Sant Jaime ha acollit la celebració d’una missa solemne concelebrada. Durant l’ofici religiós, la coral Veus de Sant Jordi ha entonat cants del seu repertori.

Una vegada finalitzada l’Eucaristia, mossèn Jose Mª Valle i Martí ha agraït la labor dels majorals i ha anunciat els noms dels nous integrants.

A continuació, en el centre cívic de la localitat, s’ha oferit un Vi d’Honor.

Els actes religiosos i institucionals del matí, han donat pas, a la vesprada, a la programació infantil. Així, els xiquets i xiquetes de la localitat han sigut els protagonistes de les activitats vespertines que s’han dut a terme en la plaça Major, amb inflables i propostes lúdiques enfocades al públic familiar. A més, els menuts han pogut gaudir d’un suculent berenar organitzat per l’Ajuntament. “Les festes de Sant Jordi estan obertes a la participació de tots els públics i la diversió dels més menuts de la casa és una cosa que també tenim molt en compte a l’hora de dissenyar la programació”, ha assenyalat l’alcalde, alhora que ha aprofitat per a felicitar el dia als veïns, “avui, festivitat de Sant Jordi, és el dia gran i un dels més importants dins del calendari festiu local perquè tenim ocasió d’honrar al nostre patró, que dóna nom al nostre benvolgut poble”, va afegir Sánchez.