• La localitat celebra la Setmana Santa, les Festes Patronals i la Setmana Cultural

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, acompanyat de Lola Andreu i Lledó Fontes, en representació de l’Associació L’Escola dels Llibres Vius, han presentat la programació que es desenvolupa en la localitat fins a l’1 de maig. L’agenda ha arrancat amb els actes organitzats amb motiu de la Setmana Santa (del 14 al 21 d’abril) i continuarà amb les Festes Patronals en honor a Sant Jordi (del 23 a l’1 de maig) i la Setmana Cultural (del 23 al 27 d’abril). 

Entre els actes religiosos destaca la celebració de la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant, que tindrà lloc aquesta nit a les 22 hores, “és una de les celebracions més populars i participatives de la Setmana Santa; el cristo jacent, en un fèretre de cristall, és traslladat amb la imatge de la Dolorosa des del temple de Sant Jaume fins a la capella del Calvari”, va explicar Sánchez.

El diumenge de Pasqua, la processó de la Trobada de Jesús ressuscitat amb la Mare de Déu pels carrers més cèntrics del municipi, precedeixen a la missa i a la tradicional recol·lecta dels Mayorals, encarregats d’organitzar els actes de la Setmana Santa. 

El dia 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, arranquen les Festes Patronals amb el dia gran de les celebracions que, enguany, coincideixen amb la huitena edició de la Setmana Cultural, una circumstància que Sánchez ha valorat de forma positiva, “molts trien Sant Jordi durant aquestes dates per a passar les seues vacances i, veïns i visitants podran gaudir d’una intensa i variada programació, amb actes culturals i festius per a tots els gustos”, va assenyalar. 

Un dels plats forts de les Festes Patronals serà el sopar popular que cada any organitza la Societat de Caçadors San Huberto i que estarà amenitzada per l’Orquestra Els Júniors. Els actes taurins tindran un especial protagonisme, amb els tradicionals Bous al carrer els dies 27 i 28 d’abril, i el dia 1 de maig. A més, també hi haurà bou embolat el divendres 26 d’abril a mitjanit. 

Entre les novetats destaca l’acció solidària que es durà a terme en el Romiatge al Real Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut, el dimecres 1 de maig, “en el repartiment de les típiques calderes d’arròs se sol·licitarà un donatiu d’1 euro la ració i la recaptació es destinarà a l’Associació local de la lluita contra el càncer” . 

Tallers, exposicions, concursos, gimcanes, teatre i projeccions d’interessants audiovisuals conformen la programació de la Setmana Cultural, organitzada per l’Associació L’Escola dels Llibres Vius en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Jordi, i que en aquesta edició inclourà un taller de grafiti impartit pel conegut artista Chile i un Escape Room a la Casa de la Cultura. 

Complementen la programació la ruta familiar que es durà a terme en el Bovalar el dia 27 d’abril i que girarà entorn de la llegenda de Sant Jordi.