El saló de plens de l’Ajuntament de Santa Magdalena acollia, la setmana passada una xarrada informativa relacionada amb la violència de gènere. Durant la reunió es van donar a conéixer els recursos existents a la comarca del Baix Maestrat per a atendre persones víctimes de la violència de gènere, així com tota la informació relativa al Centre Dona Rural, que recentment ha obert les seues portes a Sant Mateu.

El Centre compta amb un equip d’intervenció amb dues treballadores socials, dues psicòlogues i una advocada , a més d’un equip de prevenció i sensibilització amb dos tècnics en inserció social i una educadora social, que atén a Sant Mateu de 9 a 21 hores i de dilluns a dissabte, encara que són un servei itinerant, que es desplaça a tots els municipis, entre els quals es troba Santa Magdalena, en funció de les necessitats que es detecten.

La Xarxa de Centres Dona de la Generalitat va dirigida a dones víctimes de: maltractaments físics o psíquics, violència sexual i violència econòmica, mutilació genital femenina, matrimoni forçós i altres pràctiques nocives per a les dones i tràfic de dones i xiquetes amb finalitats d’explotació sexual.

Per a més informació es pot telefonar al 900 580 888, les 24h del dia, els 365 dies de l’any, o al 016.