• La pintura pretén equilibrar el reconeixement social a les dones a través dels elements urbanístics i està emmarcada dins del I Pla d’Igualtat Municipal de Benicarló. El mural és obra de l’artista urbana Lily Brik.

Al carrer del Riu ja pot començar a entreveure’s el mural que l’artista urbana Lily Brik ha començat a pintar per encàrrec de la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives. L’objectiu d’aquesta acció és promoure la igualtat i equilibrar el reconeixement social a les dones, en aquest cas, a través de la intervenció sobre els elements urbanístics de la ciutat.

De fet, la iniciativa s’emmarca en el I Pla d’Igualtat Municipal de Benicarló i està protagonitzada per tres personatges femenins, dos xiquetes i una dona gran, que, no obstant això, deixen entreveure altres elements igualment importants: la multiculturalitat com a convivència i normalitat, sense diferències ideològiques, religioses o culturals, tractada des de la innocència d’una anècdota quotidiana.

I juntament amb la multiculturalitat i la igualtat, també es fa al·lusió a la gent gran, la sostenibilitat, la natura, l’agricultura, el comerç o fins i tot la carxofa.

«Volíem donar-li un aire reivindicatiu a aquesta zona de la ciutat, que ha guanyat molt en qualitat de vida des que s’ha urbanitzat i ha passat a ser un carrer per a vianants», ha assenyalat la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá. «I ens va semblar perfecta aquesta idea de plasmar la multiculturalitat com a arrel conductora de la narració del mural, que, a més, serveix per a reivindicar la igualtat i també per a introduir altres elements, com l’amistat, la convivència o el respecte a la gent gran».

L’autora de la proposta i encarregada de donar forma a tot això és l’artista urbana Lily Brik, lleidatana de 29 anys que ha participat en nombrosos projectes artístics a nivell nacional i internacional. Els últims, a Suècia, França o Índia, on estarà pintant a primers de l’any que ve en el marc del Techfest, ITT-Bombay.