Select Page

Advertisement

Sib tibi terra levis, Ximo.

Sib tibi terra levis, Ximo.
  • Una altra vegada, una notícia trista ens toca de molt a prop. Ximo Albiol, el nostre Ximo “el dolçainer” ens ha deixat després de lluitar contra una llarga malaltia.

 

Molta gent de les comarques del nord de Castelló i Sud de Catalunya dins del món de la dolçaina pot dir que Ximo va ser el seu mestre de dolçaina, el que li va ensenyar els primers passos en aquest singular instrument tan nostre. Molts de músics de les colles que avui en dia surten als carrers a tocar la dolçaina en cercaviles, processons, festes de carrer…han sentit a parlar de Ximo i molts d’ells, segur, han sigut alumnes seus.

A la Colla de Dolçainers i Tabaleters dels Nanos i Gegants de Vinaròs el paper de Ximo va ser fonamental. Els primers músics que es van formar per fer ballar els Nanos i Gegants van ser alumnes de Ximo, i va continuar la seua tasca dins de la colla fins que la seua salut li ho va permetre. Membre fonamental, generós i complidor, trobarem moltíssim a faltar la seua guia, els seus consells i la seua sensibilitat.

Per sort, vam poder ser testimonis i participar en alguns dels merescuts homenatges dins del món de la cultura popular que se li han fet en vida. El seu llegat anirà molt més enllà, i la seua tasca de formar a músics, en crear colles, en recuperar tonades, en crear partitures…perdurarà anys.

Ximo, mestre, que la terra et sigui lleu.

Notícies per WhatsApp

Oratge

El tiempo - Tutiempo.net

Enquestes

Què li sembla que Ximo Puig separe les eleccions autonòmiques de les municipals?

Ver resultados

Cargando ... Cargando ...

Vídeos recents

Loading...