• Ports i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat l’exercici d’incendi d’una embarcació al moll pesquer, sense ferits. El simulacre ha servit per practicar part operativa del Pla d’autoprotecció del port i la coordinació amb els cossos externs.

El port de les Cases d’Alcanar (Montsià) ha estat l’escenari aquest dijous d’un simulacre d’incendi en una embarcació de pesca al moll pesquer. L’incendi, provocat per uns treballs de manteniment, ha suposat l’activació del Pla d’autoprotecció (PAU) del port. A conseqüència d’aquest incendi no hi ha hagut cap ferit.

L’exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, ha servit per practicar el desplegament de la part operativa del PAU del port i treballar la coordinació entre els mitjans propis del port i els efectius d’emergència externs.

Quan un mariner ha detectat l’incendi en una embarcació de pesca de tresmall ha donat avís a la Confraria de pescadors i ha fet la trucada al telèfon d’emergències 112 de Catalunya. Immediatament, s’ha posat en funcionament el pla de trucades del Pla d’autoprotecció del port, que també inclou les del Club Nàutic. Tot seguit, s’han iniciat les tasques assignades a l’equip de segona intervenció del port amb la col·locació de barreres absorbents per a la contenció d’una possible fuita.

Els Bombers de la Generalitat han participat en aquest simulacre amb una dotació del parc d’Ulldecona. La seva intervenció ha consistit a fer l’extinció de l’incendi que ha afectat el vaixell pesquer, utilitzant escuma, un cop sufocades les flames i refredats tots els punts calents. Mentre es feien les tasques d’extinció, un binomi de Bombers també ha fet recerca de possibles víctimes a l’interior del vaixell, establint un perímetre de seguretat de manera coordinada amb el cap d’intervenció del port de les Cases d’Alcanar.

Una dotació de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra composta per dos agents ha participat en el simulacre realitzant les gestions pròpies del grup d’ordre, en el qual també hi ha participat la Policia Local d’Alcanar. El Grup d’Ordre ha garantit la seguretat ciutadana, ha assegurat els accessos de la zona afectada i ha facilitat l’arribada als grups d’intervenció.

Per part de Protecció Civil de la Generalitat, hi ha participat el personal de guàrdia del centre de Coordinació operativa de Catalunya CECAT i s’ha destinat un observador in situ.

També han estat com a observadors representants de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Ports de la Generalitat.