• Sta. Magdalena es convertirà el pròxim, 15 de desembre, en la seu de la I Trobada Templera, organitzada pels Cavallers Templers de Castelló i que compta amb la col·laboració de l’ajuntament de la localitat.

Els Cavallers Templers arribaran a Sta. Magdalena sobre migdia i a les 12 hores visitaran el castell, Polpís, una de les fortaleses, que en el seu moment va ser propietat de l’orde del Temple. A les 14 hores, celebraran un dinar de germanor en el pavelló poliesportiu, en la qual a més poden participar els veïns i veïnes de Sta. Magdalena i del  qual s’oferirà més informació en breu.

A la vesprada, a les 17 hores, els Cavallers Templers, desfilaran pels principals carrers del nucli urbà, finalitzant el seu recorregut a la plaça Espanya. El programa continuarà a les 18.30 hores, a la Capella, lloc en el qual, un historiador oferirà una xarrada relacionada amb el món dels templers i a més tindrà lloc una representació sobre la vestimenta, que utilitzaven els membres d’aquest orde religiós i militar.

Posteriorment, a les 19h es presentarà el llibre, “El Zorro Rojo” de Tomás de Foix i  a la seua finalització es ballaran algunes danses medievals. Els actes conclouran a les 21 hores, en el pavelló poliesportiu amb un sopar de pa i porta.

Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que, “els Cavallers Templers de Castelló hagen pensat en la nostra població per a acollir aquesta trobada, que a més ens servirà als magdaleners i magdaleneres per a conéixer millor la història de l’orde del Temple”. Aquestes jornades serviran, d’altra banda,  per a iniciar tota la programació de Nadal de Sta. Magdalena, organitzada des de l’àrea de Cultura i Festes, en col·laboració amb les entitats locals.