Sta. Magdalena ha celebrat amb gran èxit la festa de Sant Antoni, una de les més tradicionals i ancestrals, de quantes festeja la població. Ahir dimecres a la vesprada, els Majorals 2019, que són els veïns dels carrers: Ermita, la Mar, Escoles, Sant Pere, Eres, Pedreres, Camí Sotarro i prolongació de l’avinguda Dr. Sr. Luis Torres Morera, organitzaven un complet programa amb jocs de fusta per als més xicotets, xocolatada i inauguració d’una exposició de fotografies retrospectives de la festa, a més de la benedicció de les primetes i el repartiment de cremaet. Però el plat fort del dia, va ser la crema de la foguera per part dels ‘Quintos i Quintes 2019’, que després de diversos mesos d’intens treball i recollida de llenya van plantar una espectacular foguera que va ser encesa, després de la cercavila de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena.  Com a novetat d’enguany, un dels ‘Cinquens’, Aleix Lacruz, va llegir una lloa a les portes de l’Ajuntament de  Sta. Magdalena.

A la nit, en el poliesportiu municipal, es va celebrar un gran sopar de pa i porta, que va concentrar a més de 400 persones entorn de la taula i el bon menjar.

D’altra banda, avui dia gran de la festa i després de la missa a l’església parroquial, ha tingut lloc la benedicció dels animals. Posteriorment, el Grup de ‘Danses Magdaleneres’ i la ‘Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís’, han oferit una actuació a les portes de l’església, mentre que posteriorment s’ha realitzat la processó pels carrers de la festa, en la qual ha participat l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena. El Majoral, Jaime Moya, ha portat el sant amb el carro triomfant.

Finalitzada la processó, les cases dels Majorals 2019 s’han obert de bat a bat, oferint a tots els veïns tota classes de pastes, dolces i salades, en el que es denomina en la població com la ‘Gorra’. La festa s’ha prolongat fins a ben entrada la vesprada, finalitzant d’aquesta manera la celebració de Sant Antoni, que ha estat marcada per la massiva participació dels magdaleners i magdaleneres, que al crit de ‘Visca Sant Antoni’, han acomiadat la festa fins l’any vinent.