La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha iniciat les JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI TERRITORI SÉNIA 2017, dedicades a Patrimoni i territori: Arquitectura rural. En total es faran 33 activitats per tots els pobles de la Taula del Sénia, de les que la majoria estaran dedicades a la pedra en sec, altres sobre els usos i l’arquitectura de l’aigua i algunes sobre les masies.

A Vinaròs hi haurà dos d’aquestes activitats, la primera el dia 24 de setembre, al voltant de les construccions de pedra en sec en el Puig de la Misericòrdia en una visita guiada a càrrec de David Mora, i el dia 26 de setembre hi haurà una xerrada sobre les construccions de pedra en sec a la biblioteca municipal.
També es farà la Festa del Tossal del Rei el diumenge 8 d’octubre i, a més, el Dia mundial de l’Olivera el 19 de novembre.

Les jornades, totes elles gratuïtes i per a tots els públics, es perllongaran fins al 26 de noviembre i han estat presentades este matí per la gerent de la Mancomunitat, Tere Adell i l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla.

És el quart any consecutiu que estes jornades es fan per part de la Mancomunitat. L’any 2014 es van dedicar al patrimoni natural, amb 7 activitats seguides per 170 persones. El 2015 es van dedicar al partimoni industrial, amb 22 activitats relacionades i una participació de 371 persones, i l’any passat les jornades es van centrar en els arbres amb historia, amb 29 activitats i una participació de més de 1.500 persones.

 

Foto AS