• El projecte, que s’emmarca dins del Pla Autonòmic de Segellat d’Abocadors (PASEA), suposarà una inversió de més de 2 milions d’euros

 

El regidor d’Agricultura, Pesca, Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Moliner, ha informat aquest dilluns en roda de premsa que, en les últimes setmanes, tècnics de la Generalitat Valenciana han estat treballant ja sobre el terreny a l’antic abocador de Vinaròs.

“Amb això es busca fer nous mesuraments per refer el projecte de segellat que es va fer el 2010, el qual preveia una inversió de més de 2 milions d’euros. No obstant això, el Partit Popular no ho va arribar a executar i el projecte va quedar obsolet, tant a nivell econòmic com a nivell de normativa ambiental europea. Per tant, s’ha de refer i en això estem ara”.

Un cop finalitze aquesta fase, començaran finalment els treballs, que s’emmarquen dins del Pla Autonòmic de Segellat d’Abocadors (PASEA) que impulsa la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural  en 30 municipis valencians. Per a això es compta amb un pressupost total de 20 milions d’euros, 4 dels quals es destinaran aquest semestre als treballs en els abocadors de Vinaròs, La Basseta Blanca a Riba-roja de Túria i La Murada Fase 2 a Oriola.

“S’han fet moltes reunions i se’ns va assegurar que el de Vinaròs seria un dels primers abocadors en segellar-se dins d’aquest pla, així que confiem que no hi hagi cap retard i remarquem la gran importància que tindrà aquesta inversió a Vinaròs, ja que encara que no sigue una feina tan visible com altres, és molt necessària per evitar filtracions i garantir la salut dels vinarossencs, a causa de la proximitat d’aquest abocador amb el pou de la Misericòrdia”, ha conclòs Jordi Moliner.