La Regidoria de Cultura torna a apostar fort pel teatre i aquesta temporada proposa quatre muntatges de primer nivell en el marc del Cicle de Teatre de Primavera. A partir del 6 de març es posaran a la venda els abonaments de 30 euros per als quatre espectacles.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha presentat avui una de les principals propostes culturals de l’any. Es tracta del Cicle de Teatre de Primavera, que recupera aquesta denominació després de dos anys d’aposta pel teatre polític. En paraules del regidor de Cultura, Josep Barberà, «tot i el canvi de nom, les obres d’aquest any segueixen mantenint la filosofia de contindre un rerefons crític i d’anàlisi de la societat». A més, Barberà s’ha mostrat molt satisfet dels espectacles que conformen el cicle i ha destacat que «les entrades per a aquestes obres amb tant de nivell en les grans ciutats valdrien el triple de diners del que costen ací». Per la seua banda, el tècnic de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, Rafa Sánchez, ha destacat que «l’aposta és concentrar tota la temporada de teatre en primavera, per tal de prioritzar la qualitat front a la quantitat».

El cicle s’obrirà el pròxim divendres 20 d’abril amb Cronología de las bestias, dirigida per Lautaro Perotti i interpretada per Carmen Machi i Pilar Castro. L’obra, que s’estrena al mes de març, narra la història d’una família destrossada a causa de la desaparició del seu fill fa més de deu anys, i que ha de enfrontar-se a les seues pròpies foscors davant el seu retorn sobtat.

La segona aposta del cicle, programada per divendres 27 d’abril, serà el muntatge Othelo, una obra de Gabriel Chamé Buendía interpretada per Matias Bassi, Elvira Gomez, Gabriel Beck i Martín López. Els Mika Project, vinguts de Buenos Aires, i amb una gira internacional que els avala, posen en escena una de les tragèdies més famoses de Shakespeare de manera única, divertida, moderna i alegre.

La tercera obra, que s’estrenarà divendres 11 de maig, és Oleanna, un muntatge de David Mamet interpretada Fernando Guillén Cuervo i Natalia Sánchez. L’espectacle narra la història d’una estudiant universitària que arriba al despatx del seu professor a demanar que li puge la nota d’una assignatura. A partir d’aquesta premissa arranca una de les obres més inquietants de Mamet, una història sobre la lluita de poder entre dos persones en la qual es barreja l’assetjament sexual a més de qüestionar el sistema acadèmic vigent.

El cicle el tancarà, divendres 1 de juny, l’espectacle en valencià Hamlet canalla, de la companyia valenciana Teatre Micalet. Es tracta d’un muntatge de Manuel Molins, inspirat en el Hamlet de Shakespeare, interpretat per Josep Manel Casany i l’actor benicarlando Ximo Solano.

Com ja es va fer l’any passat, la Regidoria de Cultura posarà a la venda, a partir del 6 de març, un abonament per als quatre espectacles a un preu de 30 euros. A més, a partir del 27 de març es podran adquirir les entrades per als espectacles solts. Tant els abonaments com les entrades es podran adquirir al Mucbe.

Consulteu aquí el programa complet.