• L’Ajuntament disposa un autobús gratuït que comunica els nuclis d’Alcalà i Alcossebre

 

11/10/2018

Alcalà de Xivert ja ho té tot a punt per celebrar la sisena edició de la Fira de la tomata de penjar, que organitza l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, des del 2013, i que s’ha convertit en una cita tradicional amb els productes artesanals i de proximitat. Els dies 13 14 d’octubre, un total de 60 expositors oferiran productes de la terra, artesania i oficis tradicionals. El producte estrella de la fira és la tomata de penjar, que pot comprar-se directament als productors expositors. A més, a l’estand de l’Associació de la tomata de penjar pot observar com s’elaboren els poms de forma artesanal.

Com a activitats complementàries, el dissabte 13, a les 19.15h, se celebrarà un tast oberta al públic de “Vins de Castelló”, amb la col·laboració de l’Associació Enològica de Castelló. Per participar, cal inscriure el mateix dia a la carpa de Custom Maestrat, fins a les 19.00h. L’oferta comercial es completa amb la gastronòmica ja que a l’Espai Gastronòmic instal·lat a la plaça de l’església es celebraran tasts i showcookings oberts al públic, amb la presència de cuiners que realitzaran demostracions en directe de com cuinar la tomata de penjar per treure-li tot el partit culinari. L’atractiu gastronòmic es completa amb els menús dedicats a la tomata de penjar a 13 establiments d’Alcalà i Alcossebre.

A més, poden visitar-se el campanar i l’església de Sant Joan Baptista. Pel que fa a exposicions, a la Casa de la Cultura Remigio Miralles podrà visitar una mostra de pintura local de Pascual Masip, mentre que a la Casa Abadia romandrà l’exposició del Parc Natural de la Serra d’Irta “El clin vegetal es feia al teu poble “. A la plaça de l’Església, Vivers Alcossebre impartirà un Taller gratuït d’hort urbà amb materials reciclats per a nens i nenes.

La regidora de Cultura, Maria Agut, ha destacat que “aquesta fira ha aconseguit que participi molts col·lectius locals, que s’impliqui el sector de l’hostaleria, els productors agrícoles i altres sectors de la localitat” i convidava “a veïns i visitants a què la gaudeixin “. Per facilitar la connexió entre Alcalà i Alcossebre, l’Ajuntament ha disposat un autobús gratuït que uneix els dos nuclis de població.