L’any passat amb motiu de l’any europeu de patrimoni cultural, el Consell d’Europa i la Comissió Europea van organitzar el Premi Històries del Patrimoni Europeu i entre les 69 històries presentades dels 50 països, el jurat va escollir-ne 10 sent una d’elles la de les Oliveres mil·lenàries Territori Sénia, presentada per la Mancomunitat Taula del Sénia. Algunes de les activitats ja s’han anat desenvolupant com el Congrés d’oliveres mil·lenàries i les 2 jornades del Dia mundial de l’Olivera celebrades a finals del 2018.

El proper dimarts, 26 de febrer, organitzat conjuntament per l’Ajuntament d’Ulldecona, l’Escola «Ramon y Cajal» també d’Ulldecona i la Mancomunitat Taula del Sénia, es començarà una nova de les activitats previstes en aquesta Història i destinada en concret als escolars de la població.

Els alumnes de 5è de primària faran una excursió a peu des de l’escola fins a «l’Àrea d’oliveres mil·lenàries de la foia d’Ulldecona», de la que és propietari Juanjo Labernia i que està situada a la falda de la serra de Montsià i al davant mateix de l’ermita de la Pietat. En tots els casos on s’han habilitat Museus o Àrees per a ser visitades, o bé es tracta de terrenys municipals o bé prèviament s’ha signat un conveni amb el propietari per l’Ajuntament i la Mancomunitat i, en algun cas, també per la Cooperativa.

Per tant el dimarts 26 de febrer de 2019, s’anirà a peu des de l’escola a aquesta Àrea, aprofitant l’itinerari per veure altres camps d’oliveres de varietats tradicionals i els seus sistemes de cultiu. L’arribada a l’Àrea està prevista a les 12.00 hores i en primer lloc es farà una degustació de pa amb oli i xocolata. Seguidament els alumnes escolliran el nom que se li donarà a l’olivera més bonica de la finca. I finalment es farà una foto de grup per deixar record de l’activitat que es donarà al centre escolar en agraïment per la seva col·laboració.

Ubicació de l’Àrea de la Foia d’Ulldecona: Google Maps 40.618828 0.493878

Accés des del km 4 de la carretera T-331 (Ulldecona-Tortosa) i 2 km de camí alfaltat.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here