Les tres espeleòlogues a què es buscava des de diumenge passat a la cova càntabra CuetoCoventosa han sortit pel seu propi peu i acompanyades dels membres de l’equip de rescat i efectius de la Guàrdia Civil.

Les tres dones, dues de Barcelona i una altra procedent de Vinaròs, van entrar dissabte a les 12:20 hores a la cova situada al municipi d’Arredondo, segons han informat els serveis d’emergències del Govern de Cantàbria.

L’experimentada espeleòloga de Vinaròs Jessica Sales Simó, de 39 anys, va aconseguir ahir eixir en bon estat de Cueto-Coventosa, en la localitat d’Arredondo. Allí romania des del dissabte, al costat d’altres dues espeleòlogues de Barcelona, de 50 i 51 anys.

Van intentar seguir la ruta però no estaven segures del camí correcte i han fet bé en aturar-se, perquè hauria estat pitjor continuar sense tenir clara la ruta

Una vegada que han estat localitzades, les tres dones han continuat el camí pel seu propi peu portant, fins i tot, “els seus propis petates amb l’ajuda dels rescatadors fins a l’exterior de la cova.

Des d’allà han estat portades al futur edifici de l’Escola de la Fundació espeleosocorro Càntabre on s’han dutxat per emprendre el viatge de tornada a casa.

La tres van ser auxiliades per membres del Grups de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil durant un ampli dispositiu de cerca, en el qual van participar altres experts coneixedors del terreny.