Amb la celebració del dia de la Mare de Déu d’Agost

Ahir Vilafranca va dedicar la jornada festiva als xiquets i les xiquetes amb activitats pensades per al públic infantil. Al migdia, la Taverna va acollir l’espectacle “Xip Xap, festa dels corsaris” i una gimcana de selfies. A la vesprada es va disputar la segona eliminatòria de Botifarra i a les 17 hores va començar la desfilada de disfresses infantil que va acabar amb una discomòbil infantil, inflables i berenar. La Rondalla de Vilafranca va actuar a la Tasca en un Festival de Jota i Bureo popular i, a la nit, l’originalitat dels veïns va quedar patent en la desfilada de disfresses dels adults en què hi va haver premis per als millors. A la Carpa va actuar el grup Mala Vida i la festa va continuar amb una discomòbil.

Avui dimecres, dia de la Mare de Déu d’Agost, la jornada de festa comença una missa baturra a càrrec de la Rondalla i el grup de ball de Vilafranca. Seguidament es realitzarà un homenatge a la gent gran de la localitat. Al migdia, es van a situar jocs tradicionals a les rodalies de la Tasca i, després del volteig de les campanes, els majors de Vilafranca s’ajuntaran al Parador de Festes per degustar un dinar de germanor.

A la vesprada, a les 16:30 hores, es farà una entrada dels caixons dels bous acompanyats de cavalls i es desencaixonaràn els quatre bous a la plaça Don Blasco. A continuació, el Mag Edgar oferirà al públic el seu espectacle “Old Time Bakery” a la Tasca i, a la nit, es ballarà el tradicional Ball Pla, primer el infantil i després el dels adults amb la música de la Unió Musical de Vilafranca.

Demà dijous la jornada està dedicada a Sant Roc i als Quintos. Comença amb una diana i mascletà a càrrec de la Unió Musical de Vilafranca. Al matí hi haurà Missa Major en honor de Sant Roc seguida d’una processó. D’altra banda, també es realitzarà el campionat de futbolí, jocs infantils i les finals de Botifarra i Guinyot.

A la vesprada, corro de vaques, concurs de tatxa i Rosari de Sant Roc. El sopar del bou se servirà a la Carpa, estarà amenitzada per la xaranga Curts do it, i en acabar els assistents podran jugar al bingo.

A partir de la mitjanit la Plaça de Bous acull la música de l’orquestra Bandalay amb temes de pop rock dels anys 70, 80 i 90 a la qual li seguirá una discomòbil.