• El regidor d’Interès Turístic i Promoció de la Ciutat, Marc Albella, ha anunciat este matí l’adequació el pròxim any d’un solar del Camí Fondo de 4.000 metres quadrats per a destinar-lo a l’estacionament d’autocaravanes. Es tracta de la parcel·la contigua al parquing per a vehicles que hi ha detrás del col·legi de l’Assumpció.

Un dels requisits que haurà de tenir aquest espai, a part d’anivellar-se i instal·lar il·luminació, serà la instal·lació d’una evacuació d’aigües i un punt de servei d’aigua potable, a més de senyalística explicativa. Segons Albella “el que proposem no entra en conflicte amb el que ofereixen els càmpings, sinó que cal col·laborar mútuament perquè tots ens puguem beneficiar i regular aquest tipus de turisme”. El que pretén l’Ajuntament de Vinaròs és habilitar una zona d’estacionament perquè aquests turistes poden aparcar de formar regulada, i en cap cas acampar. Els autocaravanistes, va explicar Albella, són turistes de poder adquisitiu mitjà i alt, que viatja una mitjana de cent dies anuals amb una despesa diària de cent euros.

Es tracta d’una mena de turisme sensibilitzat amb el medi ambient, que en la seva gran majoria són jubilats que viatgen fora de temporada, la qual cosa contribueix a desestacionalizar el turisme.

L’Ajuntament de Vinaròs ha prohibit fa uns dies als autocaravanistes estacionar en la zona de la desembocadura del Cervol. És per això que molts d’ells s’han desplaçat a un solar de l’entorn de Fora Forat, on avui encara hi havia una desena d’autocaravanes.