Però vet aquí que va arribar el Covid-19 i amb ell un daltabaix social i econòmic que marcarà la pauta a tot el món en aquest futur immediat. Però cal prendre-s’ho de forma positiva i per tant, si tot ha canviat, també tot és possible i per tant objectius impensables que teníem ajornats també es miren com alternatius. Però, com déiem en altres articles, cal ser valents i enfrontar aquesta situació amb optimisme. Ara es mira tot de nou.

En el programa electoral de Totes i Tots Som Vinaròs, en l’apartat d’Infraestructures Culturals, diu: “4.7 Potenciar la utilització de la plaça de bous i les seues dependències per activitats d’oci i culturals”. Un objectiu molt difícil i per tant no integrat en el programa era cobrir-la per tal que l’oratge no fos el condicionant únic per emprar-la i poder desenvolupar actes durant tot l’any. Nosaltres no podíem ser agosarats perquè també érem  i som conscients del cost econòmic que comporta, així com de les dificultats tècniques, de com podria afectar en les estructures les possibles solucions i, com a remat, la dificultat que portaria aconseguir el vistiplau de patrimoni.

Ara amb la necessitat d’espais grans per garantir les mesures de seguretat i la distància interpersonal l’Equip de Govern de l’Ajuntament s’ha panteixat estudiar les possibilitats que ofereix aquest espai i posar un escenari per actes culturals i festius i si escau cobrir-la i tot. No cal dir que sempre que s’havia de fer algun acte multitudinari s’havia mirat sempre a la plaça de bous. Concerts i espectacles la van omplir de gom a gom. En aquests temps no és l’objectiu omplir-la, ans al contrari, cal tenir en compte la salut i el virus. Però, l’espai que té és idoni per desenvolupar-lo i treure-li tot el profit que es puga.

Des del primer dia, i més en fer-nos càrrec de la regidoria de Cultura, ja s’havia pensat a emprar la plaça de bous per fer actes multitudinaris, de fet la regidora en tenia prevists un parell per aquest any que ara s’haurà de valorar dur-los a terme. Però el que és segur que a partir d’ara tot serà amb una perspectiva molt diferent. Amb la nova normalitat caldrà ser molt curosos per a emprendre noves fites i revisar projectes, volem que la cultura no perda punt i siga de nou protagonista al nostre poble.

Per una altra part, no ens agradaria que aquest lloc quedés sols per actes de cara al públic, a més a més nosaltres proposem que algunes de les seues dependències foren aprofitades per a donar-li vida. Vida que no té i que se li podria ingerir a força de fer-la més assequible a entitats, associacions, etc.

Lloc que amb un poc d’imaginació pot donar pas a un lloc de cultura per poder portar a terme el que puga desitjar la societat vinarossenca, a més de ser un lloc de referència per actes de rellevància. Plaça de bous que molts de pobles del votant voldrien i que nosaltres la tenim molt a mà, és bonica, pràctica, còmoda i a més és propietat del poble. Per un aprofitament millor de la que ja des d’ara cal anomenar “Vinaròs arena”.

Vinaròs, 25.05.2020