cof
  • Vinaròs serà la ciutat de la provincia que acollirà el diumenge 10 de febrer la XX Exaltació Provincial del bombo i el tambor en la qual participaran 18 bandes de la província i altres cinc convidades de fora.

L’acte, que està organitzat per la Banda de Bombos i Tambors del Crist dels Mariners i la Banda de Bombos i tambors Crist de la Pau de Vinaròs i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, es realitza cada any en una població diferent de la província de Castelló i en la seva 20 edició ha estat Vinaròs la ciutat triada.

Quant al programa, tal com ha explicat Lluisa Miralles de la Cofradia Crist de la Pau, la recepció dels grups participants serà de 8.30 a 10 hores. A aquesta hora (10h) s’inaugurarà la fira del bombo i el tambor. A les 10.30 hores està previst la desfilada pels carrers de la ciutat amb arribada a l’àgora del passeig marítim, i a les 11 es donarà la benvinguda per part de l’autoritat pertinent i es procedirà al toc d’honor i l’inici del toc d’exhibició dels grups assistents.

A la tarda, a les 16 hores es concentraran totes les agrupacions per a desfilar fins a la plaça de l’Ajuntament, on es presentaran les bandes. La jornada conclourà amb la clausura de l’esdeveniment i el lliurament d’un record commemoratiu.

El representant de la Cofradia del Crist dels Mariners, Sergi Beltrán, va explicar que aquest esdeveniment congrega a més de mil persones apassionades de la percussió i que en aquesta ocasió té un significat especial pel recent nomenament per part de la Unesco de les tamborades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.