• La mostra estava prevista per al passat 20 d’abril, però les males condicions climatològiques van obligar a suspendre-la i escollir una nova data.

Cultura ha traslladat la 18a Fira del Llibre per a aquest dissabte 27 d’abril on la pèrgola del passeig de Colom es transformarà en un espai de lectura, compra de llibres i flors per a regalar a persones especials. La ciutat tornarà a ser el referent literari de les comarques del Maestrat amb una programació que inclourà activitats per a tots els públics i presentacions de llibres amb la presència confirmada de més de 30 escriptors.

El regidor de l’àrea, Marc Albella, ha destacat que “les males condicions climatològiques ens van obligar a suspendre la fira i s’ha decidit traslladar-la per al proper dissabte, on els assistents podran gaudir de totes les activitats que es van preveure inicialment”. En aquest sentit recordava que la temàtica serà el món del còmic i la il·lustració per mostrar que tant petits com adults gaudeixen d’aquest gènere gràcies a la gran varietat d’autors i editorials.

La fira comptarà amb els espais Isabel-Clara Simó, l’escenari principal on es faran les entrevistes als escriptors i les presentacions de llibres, la zona Gloria Fuertes amb activitats destinades per al públic infantil i l’espai Oscar Wilde amb petites representacions teatrals a càrrec dels grups de l’Aula Teatre. Com a novetat hi haurà la zona Café de Mar a la Biblioplatja, on els assistents a la fira es podran seure a les cadires per gaudir de la lectura, amb el so de les onades de fons, prendre un cafè i fins i tot fer l’intercanvi de llibres.

Al llarg de la jornada 34 escriptors s’aproparan fins a la Fira de Llibre per presentar al públic els seus darrers treballs i signar exemplars en les paradetes que es muntaran per l’ocasió. Pel que fa als autors, assistiran Amàlia Roig amb la seua obra Alfred Giner Sorolla: la passió de la lucidesa, Carme Cruelles amb La pols dels dies, Inma Chamorro amb Contigo y solo contigo, Jordi Vives amb Y por suerte me abandono, a més de Pere Barceló amb Guerras púnicas, entre molts altres escriptors.

Albella ha conclòs animant a tots els veïns a apropar-se fins a la 18a Fira del Llibre aquest dissabte 27 d’abril per gaudir d’una bona jornada cultural, amb activitats per a tota la família i sobretot per tenir l’oportunitat de conèixer la gran producció literària de les nostres comarques, d’una mostra que s’ha convertit en tot un referent a les comarques del Maestrat i del Montsià.