L’Ajuntament de Vinaròs ha creat la mesa de benestar animal i aprovat el seu reglament de funcionament, amb el vot a favor de PSPV, TSV, Compromís, Ciutadans i el regidor no adscrit i el vot en contra de PP i PVI, que van estar en desacord pel fet que a la mesa participés el regidor no adscrit Carlos Ramírez.

El regidor de Medi ambient, Hugo Romero, va explicar que será un consell sectorial que donarà participació als agents i entitats que treballen pel benestar animal del municipi, i també estarà format per representants veterinaris, de l’empresa de recollida d’animals abandonats, policia local i un representant de cada grup municipal. desenvolupar i informarà de les iniciatives entorn de les mascotes i la fauna de la localitat.

Manuel Herrera de Ciutadans va mostrar la seua sque aquesta proposta es portés a aprovació i Paula Cerdà, portaveu de Compromís, va recordar que va ser el seu partit el que va presentar fa ja un any la creació d’aquesta mesa.  

Maria Dolores Miralles, portaveu del PVI, va mostrar el seu desacord en la composició dels membres de la mesa, on participa el regidor no adscrit. “És una falta d’ètica, moral i respecte per part de l’equip de govern”, va dir Miralles, que afegia que “estem a favor de crear la mesa de benestar animal, però no podem acceptar que se li doni protagonisme a un trànsfuga”. 

Juan Amat com a portaveu del PP va dir que “en el nostre partit som clars: protecció als animals sí, però protecció als trànsfugues no”, afegint que “és una pena que una proposta que hauria de ser unànime no ho serà perquè proposen una mesa sectorial en la qual deixen participar a un regidor no adscrit, donant major representativitat a un trànsfuga, que a un partit com el PP”. 

Hugo Romero va contestar que “creiem que l’edil no adscrit és una persona amb idees que pot aportar a aquest consell. No hi ha cap consell sectorial en aquest ajuntament basat en el nombre de regidors obtinguts”.