• Vinaròs està celebrant avui la XX Exaltació Provincial del bombo i el tambor en la qual participen18 bandes de la província i altres cinc convidades de fora.

L’acte, que està organitzat per la Banda de Bombos i Tambors del Crist dels Mariners i la Banda de Bombos i tambors Crist de la Pau de Vinaròs i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, es realitza cada any en una població diferent de la província de Castelló i en la seva 20 edició ha estat Vinaròs la ciutat escolida.

La recepció dels grups participants ha sigut este matí de 8.30 a 10 hores. . A les 10.30 hores des de Fora Forat s’ha iniciat la desfilada pels carrers de la ciutat -el primer toc ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Marc Albella- amb arribada a l’àgora del passeig marítim, i a les 11 s’ha procedit a là’gora del passeig al toc d’honor per part de l’alcalde Enric Pla i l’inici del toc d’exhibició dels grups assistents.

A la tarda, a les 16 hores es concentraran totes les agrupacions per a desfilar fins a la plaça de l’Ajuntament, on es presentaran les bandes. La jornada conclourà amb la clausura de l’esdeveniment i el lliurament d’un record commemoratiu.

L’ esdeveniment congrega a més de mil persones apassionades de la percussió i  en aquesta ocasió té un significat especial pel recent nomenament per part de la Unesco de les tamborades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.