El passat mes de gener, en un ple extraordinari es va aprovat el pressupost municipal per a 2019. Després de passar per diverses comissions d’ Hisenda, en cap moment s’ha buscat un consens amb els partits de l’oposició, la nostra participació ha esta nul.la, a més a més no se’ns ha lliurat cap esborrany encara que la documentació estava pràcticament enllestida a principis de gener.

Ells pressupostos elaborats pel tripartit (Tots som Vinaròs, PSPV, Compromis), una volta més ens han decebut per la falta de concrenció d’una política municipal clara a seguir. Notem a faltar en aquest exercici les polítiques per les que va apostar el tripartit en campanya electoral, les directrius de la nova manera de fer política, com és la de ser més trasparents, més propers, més participatius, més socials,……La veritat siga dita, aquests pressupostos són en realitat una versió allunayada de que van prometre fins ara.

Els pressupostos participatius, han estat només un exercici de propaganda, no són més socials , perquè notem a faltar un pla d’emergència social molt més ambiciós, perquè en prestacions econòmiques s’ha destinat quasi la mateixa quantitat que l’exerci anterior. No són més propers , perquè s’ha consolidat la pressió fiscal amb l’augment de l’IBI. No es REAL perquè no s’ha reflectit el pagament de la sentència del Pai de Verdera, el dia 10 de gener, per un import de més de un milió d’euros. Aquest pagament s’he fet perquè la Diputació de Castelló ha avançat els diners de la recapatació de l’impost de l’IBI del 2019. Per el principi de prudència contable, aquesta quantitat a dia d’avui deuria estar reflexada en la partida de despeses.

No s’ha buscat cap consens en temes tan importants com és el desenvolupament del polígon de les Soterranyes, tan necessari per planificar el nostre futur econòmic, no constatem la planificació i estràtegies s seguir per desenvolupar l’oferta turística.

El PVI no els ha recolzat, perquè una volta escoltat el debat del govern municipal ha quedat palés que tot allò que tenen bo els pressupostos del 2019, ve de València, de la Diputació o d’Europa. Esperavem molt més en la part social, no es municipalitza cap servei i al mateix temps fan créixer les places d’alts funcionaris a l’Ajuntament.

No han segut capaços de buscar més beneficis fiscals per al poble, ni a les familes, ni als comerços, ni a ningú.
És promet l’Edusi, com el gran miracle del poble de Vinaròs, però entenem que a part de la.construcció de la Pasarela Cervol, la resta d’accions ningú sap que es fara. Es consoliden dos decisions en les que estem en total desacord, deixar augmetat l’IBI ( el rebut de la contribució), i l’altra ha estat l’aprovació de les dedicacions parcials de cinc regidors.

No al polígon industrial, no a la piscina, no a l’Auditori, no a la baixada del IBI…No veiem cap projecte il.lusionant ,avui més que mai es posa en evidència la falta d’un projecte d’un tripartit sense idees , ni cap ambició.

Per al nostre partit són uns pressupostos poc valents, trobem a faltar propostes encaminades a posar la llavor per afavorir al creixement de Vinaròs amb un perfil estràtegic, un esbós d’unes línees mestres del nostre futur social, econòmic, cultural, comercial i turístic, que ens situe a “Vinaròs”, com una ciutat puntera del segle XXI.

Vinaròs es mereix molt més

Maria Dolores Miralles Mir – PVI (Partit de Vinaròs Independent)

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here