L’Auditori Municipal Wenceslao Ayguals d’Izco ha tornat a ser testimoni d’un concert del Quartet Gerhard, un dels quartets de corda amb més present i futur del panorama musical europeu. El públic ha gaudit de la seva destresa i amor per la música clàssica en un concert que ha plenat les butaques de l’auditori vinarossenc.

Es presentaven a escena els membres del quartet amb el “Quartet núm 14 amb sol major KV.387″ del conegut compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart i que està dividit en quatre moviments. Aquesta primera peça ha fet les delícies dels assistents que han lloat amb aplaudiments l’espectacle musical que estaven presenciant.

La vetllada ha continuat amb el Adagio de Samuel Barber, tema conegut per molts al haver format part de la banda sonora de la la pel·lícula Platoon entre d’altres. Des de la primera nota que ha sonat dels instruments dels quatre membres del Quartet, l’auditori s’ha plenat d’una mística que només poden aconseguir aquestes peces musicals tan especials.

Després d’una petita pausa d’uns 10-15 minuts, s’ha représ el concert amb el “Quartet núm 16 amb fa major op.135″ de Ludwig Van Beethoven, un dels compositors més importants de la història i que en aquest any se celebra el 250 aniversari del seu naixement. Al finalitzar, el públic ha aplaudit fins que no li quedaven forces i fins i tot alguns assistents s’han aixecat per aplaudir els membres del quartet.

Però encara quedava una darrera sorpresa. Després de més d’un minut i mig d’aplaudiments, els membres del Quartet Gerhard han tornat a eixir a escena per tocar “Muntanyes regalades” de Jordi Barre, arreglada per uns dels membres del Quartet Gerhard, el vinarossenc Jesús Miralles.

El pròxim concert del Quartet Gerhard serà a l’Eye Film Museum d’Amsterdam el pròxim dissabte 25 de gener, on estrenaran la coneguda com a “Lyric Suite”, originalment composada per Alban Berg i que acompanyaran amb 6 diferents vídeos. Deixen aquí a Vinaròs un públic entregat que els fa costat i que sempre està disposat a recolzar-los i a gaudir de la seva música. I esperem que Lluís, Judit, Miquel i Jesús tornin a l’Auditori per molts anys més.