• En la  nova campanya d’excavació s’ha trobat en un dels murs un dipòsit de ritual de corder datat del segle VI a.c.

     

    El poblat ibèric del Puig de la Misericòrdia de Vinaròs ha iniciat la seva campanya d’excavació d’estiu per continuar amb la seva posada en valor. En aquesta intervenció, realitzada conjuntament entre la Diputació i l’Ajuntament de Vinaròs, i que conclou el 21 de juliol, participen sis estudiants universitaris recolzats per arqueòlegs de la Diputació. Este matí s’ha fet una visita guiada als mitjans per informar d’aquesta nova intervenció, per part de l’arqueòleg de la Diputació, Arturo Oliver, el regidor de Cultura, Marc Albella i els edils de Medi ambient, Jordi Moliner i Obres i Serveis, Guillem Alsina.

    En esta intervenció s’està desmuntant el que quedava del mirador de la creu i també s’està documentant  l’estructura defensiva del poblat més antic, dels segles VI i VII a.c. Com a curiositat, s’ha trobat un dipòsit ritual de corder del segle VI a.c. que està contra una de les parets interiors.

    D’altra banda, s’han modificat ja els cartells explicatius que contenien errors de toponímia en el poblat.

    El poblat ibèric del Puig tindrà aquest any una nova campanya d’excavació que havia d’haver-se realitzat al maig i havia de durar dos mesos, però per qüestions administratives no va poder dur-se a terme, encara que es farà abans de concloure l’any i suposarà una inversió de 34.000 euros. Aquesta intervenció estarà finançada íntegrament per la Diputació i consistirà en la contractació d’una empresa perquè condicioni tot el jaciment, es desmunti tota la part més moderna del mateix i es dugui a terme una consolidació on les estructures estiguin més afectades.