L’alcalde, Enric Pla, el regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, i la regidora d’Ocupació, Maria Cano, han informat este matí que Vinaròs ha aconseguit de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial un total d’1.045.323€ que es podrán destinar a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis als polígons industrials dels Capsades, la carretera d’Ulldecona i la part alta del Portal Mediterrani.

El regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, va explicar que al polígon Capsades, d’una antiguitat de 52 anys, i amb 63 empreses instal·lades, s’ha obtingut un total de 601.000€, al de la carretera Ulldecona, d’una antiguitat de 57 anys i 27 empreses instal·lades s’invertiran 336.000 euros i a la zona alta del Portal del Mediterraneo, de 22 anys d’antiguitat i 64 empreses, s’han obtingut vora els 106.000 euros.

Les inversions giraran entorn la seguretat, la millora de la mobilitat i la millora de la seva visibilització i es podran realitzar actuacions com la millora de l’asfaltat, la senyalització viària, la implantació d’una xarxa de carril bici i la dotació de noves zones d’aparcament, a més de la realització de zones verdes per millorar la qualitat de vida dels treballadors i la seguretat de les empreses amb la instal·lació de serveis contra incendis. També es preveu la disposició de panells informatius en les empreses i la creació d’una pàgina web conjunta. A més, hi ha un programa d’ajudes de 150.000 euros que anirà directament a les empreses per rehabilitar les seves façanes. Les actuacions hauran d’estar realitzades abans de concloure l’any.

Per la seva banda, tant l’alcalde, Enric Pla, va dir que era “una molt bona manera de començar les festes” i va destacar la importància d’aquesta subvenció que sumades a l’EDUSI i altres, suposen més de 6 milions d’euros d’inversions directes en els pròxims anys. La regidora d’Ocupació, María Cano, va destacar que aquestes ajudes “són molt importants perquè van a generar ocupació en les actuacions a realitzar i perquè milloraran la competitivitat de les empreses del nostre municipi”.

 

Foto AS