• Vinaròs celebrarà el proper 20 de gener la festa del seu patró, Sant Sebastià, i el dia abans Sant Canut.

La programació ha estat presentada aquest matí per l’alcalde, Guillem i els regidors d’Interès Turístic i Promoció de la Ciutat, Marc Albella i de Transició Ecològica i Medi Ambient, Hugo Romero.

La jornada s’iniciarà amb la tradicional romeria que partirà a dos quarts del matí des l’església Arxiprestal en direcció a l’santuari de la Misericordia.

A les nou se celebrarà la missa de pelegrins, a partir de les 11.30 hores els balls tradicionals a càrrec de la Colla de Dolçaina i Tabal i a l’migdia la missa major, i serà a partir de dos quarts de dues quan es procedirà a l’repartiment de l’arròs, cuinat pels membres de la brigada municipal.

El repartiment es farà en aquesta ocasió amb tuppers de cartró reciclat i plàstic biodegradable, que han de contenir dues racions de paella al simbòlic preu d’un euro, que es destinarà a una causa social.

Els tiquets ja es poden adquirir a la planta baixa de l’Ajuntament i també es podran adquirir el dia 20 a la mateixa plaça fins a fi d’existencias.

Además, per poder pujar a l’ermitori de forma còmoda haurà un servei d’autobusos per pujar i baixar de l’ermita. El cost de cada viatge serà d’un euro i mig, a excepció d’aquells usuaris que disposin de la targeta daurada, per als que és gratuït. L’horari de pujada serà de les 9 a les 16.40 hores des del Palau de Justícia, amb freqüències de 10 minuts, i el de tornada a la ciutat de 9:30 a 17.20 hores durant la tarda, també cada 10 minuts. L’any passat el dia de Sant Sebastià van utilitzar el bus un total de 452 usuaris de targeta dorada.

Per altra banda, Sant Canut, se celebrarà el diumenge 19 a la plaça de el de l’ermita. La festa s’iniciarà a les sis de la tarda amb l’actuació dels grups Rober Sinsed i Big Rock Experience, del col·lectiu Vinaròs Ressona; a les 21 hores l’Orquestra Màgia Negra, i de 00.30ha 3.30 h la música dels deejays Carles Martorell i Denis Segarra.

Se ha previst també per a aquesta jornada un servei de transport públic amb autobusos gratuïts des del Palau de Justícia a l’ermita i viceversa. Es podrà pujar des de les 17:30 hores fins a les 1 de la matinada, amb freqüències de quinze minuts. Per baixar, els autobusos sortiran de tornada a la població a partir de les 20.30 hores i fins a les 4 de la matinada, també amb freqüències de 15 minuts, tot i que hi haurà un últim autobús especial a les 4.30 horas.

Del dispositiu de seguretat destaca que hi haurà reforços especials per a aquests dies, amb presència de policia motoritzada pel recinte de l’ermita i la utilització del dron per controlar que la gent no faci foc fora de les zones habilitades.

També hi haurà presència de bombers i un reforç amb una cuba d’aigua assistida per operaris de la brigada municipal i l’empresa Acciona, a més de serveis sanitaris.