oznor

L’Ajuntament fa un balanç positiu de la festa assenyalant, que tot i l’augment del número de visitants, s’ha registrat una baixada important de les intervencions policials i sanitàries.

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, el regidor de Festes, Marc Albella i el president de la Comissió Organitzadora del Carnaval (COC), Abilio Segarra, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per fer un balanç del Carnaval 2019. Tots tres han coincidit que ha sigut un dels més participatius dels últims anys gràcies a les bones condicions climatològiques, però sobretot a la gran feina de promoció que s’ha fet en els darreres setmanes.

El regidor Albella ha fet especial menció de la Gala de les Reines Infantils, una activitat que s’ha consolidat a la ciutat i que enguany va aconseguir l’assistència de més de 3.000 persones. D’altra banda, afegia que el concert tribut als anys 80, una nova iniciativa de música en directe, també va tenir una repercussió important amb més de 1.300 entrades venudes.

Pel que fa a les desfilades Albella comentava que la valoració és força positiva amb una gran afluència de públic que va venir des de diferents punts de l’Estat espanyol i fins i tot també de països com Alemanya, França, Bèlgica o Holanda. En aquest sentit, assenyalava que l’aspecte a millorar seria la instal·lació de més lavabos públics, tant per als mateixos comparseros com per als visitants que gaudeixen de les rues.

En referència les consultes registrades a l’Oficina de Turisme enguany s’han superat les més de 1.500 demandes d’informació relacionades amb el Carnaval i la ciutat, suposant un increment del 18% en comparació a les xifres de l’any passat.

A nivell de xarxes socials el Carnaval de Vinaròs ha tingut una important repercussió amb més de 20.000 reproduccions del vídeo resum de la Gala de les Reines, mentre que el de les desfilades han superat les 48.100 reproduccions amb un impacte en més de 88.000 persones, convertint-se en el vídeo amb més repercussió mediàtica en el Facebook de l’Ajuntament. Albella ha insistit que “des del Govern Municipal continuarem treballant amb la promoció del municipi a través de les xarxes socials, vist el bon resultat aconseguit en les darreres campanyes iniciades des de el Consistori”.

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha valorat el Carnaval des del punt de vista de la seguretat i incidències sanitàries, destacant que s’ha registrat un descens significatiu en el número d’intervencions, tot haver sigut un dels Carnavals amb més participació dels últims anys. Pel que fa a les dades més concretes, Pla ha remarcat que els servicis de la Policia Local s’ha reduït un 30%, mentre que les assistències sanitàries han baixat un 40%. Com a punt negatiu ha comentat que tot i el descens de les incidències es continua registrant el consum d’alcohol entre els adolescents, insistint que s’ha de treballar per a fomentar un festes responsables i sense excessos.

El president de la COC, Abilio Segarra, també feia valoració positiva sobretot de les desfilades de dissabte i diumenge. Pel que fa al Racó Gastronòmic comentava que tot i algunes errades la idea es seguir treballant en aquesta nova iniciativa perquè es consolide com un nou espai dintre del recinte de les casetes per fer un petit mos.

Per acabar, tant Pla com Albella, agraïen la feina de tots els cossos de seguretat i sanitaris, serveis de neteja, Brigada Municipal i la COC per haver fet un possible un any més la celebració del Carnaval, sense incidències destacables.