El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat este matí la ciutat de Vinaròs per veure de primera mà els desperfectes causats pel temporal i ha anunciat que el Consell aprovarà el divendres un decret urgent “per donar resposta i cobertura als desperfectes que ha causat”.

Puig ha dit que s’iniciaran una sèrie d’accions que es començaran a planificar esta mateixa setmana una vegada se sàpigue la cuantificació de danys a totes les infraestructures danyades de caràcter local, mentre que la Conselleria realitzarà tota l’anàlisi del succeït en el camp i l’agricultura que afecta a collites que estan en marxa. Aquesta setmana, va dir el president, van a iniciar-se les reunions en les quals participaran Diputació, Generalitat i Ajuntaments. “Anem a fer tot el possible perquè els danys produïts siguin recuperats al més aviat possible”, ha dit.
Puig ha lloat “el treball ben fet en aquests dies tan difícils” i ha agraït la labor de totes les persones que han estat treballant en tota la Comunitat Valenciana i especialment a Vinaròs i el Maestrat. També a la ciutadania, destacant que no ha hagut cap desgràcia de tipus personal. Després de una reunió al consistori, Puig ha visitat la platja del Fortí, molt afectada pel temporal.

Quant a la situació que va viure l’hospital comarcal de Vinaròs, quedant pràcticament incomunicat per l’aigua acumulada, Puig va dir que “cal aprendre d’aquesta situació d’emergència que hem sofert i hem d’analitzar de forma seriosa, professional i tècnica quines actuacions cal prendre per evitar estos riscos. És una qüestió que cal analitzar”, ha conclòs.