L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre aprova una nova delegació de competències de 4.645.821 euros per a ampliar el CEIP La Mola

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Suposa sumar 1.228.611 euros per a adaptar-se a la pujada de preus dels materials de construcció i per a construir dues noves aules 2-3 anys que la normativa autonòmica no contemplava en l’anterior delegació de competències

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat per unanimitat la renúncia a la delegació de competències per a l’ampliació del CEIP La Mola a través del Pla Edificant i la sol·licitud de la nova delegació amb l’actualització econòmica del projecte. La nova delegació de competències ascendeix a 4.645.821 euros, la qual cosa suposa un augment de 1.228.611 euros respecte a l’anterior delegació de competències. L’actualització es dona per la pujada dels preus de la construcció i la inclusió de dues noves aules per a alumnat de 2-3 anys, que no es contemplaven per la normativa autonòmica quan es va realitzar la primera delegació de competències.

El mes de setembre passat, l’única empresa que s’havia presentat a l’adjudicació de l’obra d’ampliació del CEIP La Mola presentava la seva renúncia basant-se en el fet que la quantitat econòmica assignada pel Pla Edificant marcava uns preus totalment desfasats, a causa de l’increment dels preus de la construcció. Per part dels tècnics encarregats de la redacció, es va modificar el projecte per a actualitzar els preus i adaptar-se a la nova normativa, per a sumar dues aules de 2-3 anys i incloure la instal·lació de plaques solars, encara que finalment aquesta instal·lació s’ha descartat, per a no demorar el procés seguint els advertiments de la Direcció General d’Infraestructures Educatives.

L’Alcalde Francisco Juan destacava que “els Serveis Tècnics municipals han fet tota la tramitació en un temps pràcticament rècord i només demano que la Conselleria d’Educació tingui la mateixa celeritat per a aprovar la nova delegació de competències perquè tot aquest procés per a ampliar el CEIP La Mola, que va començar en 2018, s’està fent molt llarg, sobretot per a les famílies”.

Després de l’aprovació de la nova delegació de competències per part de la Conselleria d’Educació, el pròxim pas haurà de ser tornar a realitzar, per part de l’Ajuntament, el procés de licitació i adjudicació de l’obra.

 

Explora más

Vinaros
2:13 am, March 12, 2023
temperature icon 21°C
L: 19° H: 21°
Feels like 20.95 °C algo de nubes
Humidity 59 %
Pressure1017 mb
Wind 40 Km/h