820 morts i més de 670 ferits, últim balanç del terratrèmol del Marroc

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El sisme, de magnitud set a l’escala de Richter, ha sacsejat la regió al sud-oest de Marràqueix

El fort terratrèmol del Marroc deixa ja 820 morts i 672 ferits -205 dels quals de gravetat-, segons l’últim balanç a les 10.00 hores del matí facilitat pel Ministeri de l’Interior i recollit per la televisió estatal SNRT. El sisme, de magnitud set a l’escala de Richter, es va registrar poc després de les 23.10 hores de la nit d’ahir divendres i ha sacsejat la regió al sud-oest de Marràqueix. L’epicentre s’ha localitzat a la localitat d’Ighil i ha provocat l’esfondrament de nombrosos edificis a la zona. Les províncies i prefectures més afectades són les d’Al Haouz, Marràqueix, Uarzazat, Azilal, Chichaoua i Taroudant. El Marroc ha fet una crida a la població a donar sang després del terratrèmol davant l’escassetat que es viu a Marràqueix.

Les tres províncies del Marroc més afectades pel sisme són Al Houz (394 morts), Taroudant (271 víctimes) i Chichaoua (91 morts), segons ha detallat el Ministeri de l’Interior marroquí, que recomana “mantenir la calma i evitar el pànic” a la ciutadania. Diversos edificis i mesquites de la Medina de Marràqueix –declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO- han resultat danyats pel terratrèmol. Set camions carregats de mantes, llits d’acampada i material d’il·luminació s’han mobilitzat al dipòsit de Protecció Civil d’Al-Arjat per tal de donar ajuda als veïns de les zones afectades.

Una vintena de trucades des d’Andalusia

El telèfon d’emergències 112 d’Andalusia ha rebut una vintena de trucades pel terratrèmol del Marroc, procedents de diverses localitats de Huelva, Sevilla, Jaén, Màlaga i Còrdova. La primera de les trucades s’ha rebut a les 00.14 hores i se n’han comptabilitzat més de 20 procedents de municipis com Lepe, Almonte, Sevilla, Huelva, Dos Hermanas, Camas, Jaén, Màlaga, Marbella, Còrdova i Lucena. No hi ha constància que s’hagin produït danys personals ni materials.

El Govern actualitza els telèfons per als afectats pel terratrèmol que estan al Marroc i Catalunya

El Govern ha actualitzat els telèfons per atendre emergències de persones afectades pel terratrèmol. L’executiu ha habilitat tres línies per a afectats que es troben al Marroc, i una altra per a afectats que són a Catalunya. Les línies estan coordinades per la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica. El Govern demana que aquestes línies s’utilitzin només per a emergències i informar-se sobre l’evolució de les conseqüències del terratrèmol pels canals oficials del Marroc.

Per als afectats que estan al Marroc, el Govern ha habilitat tres línies: un telèfon amb whatsapp, el 0034674744901; un telèfon marroquí, el 00212648682896, i un telèfon català, el 938597393. Pel que fa als afectats que estan a Catalunya, han de fer aquest últim número, el 938597393.

Explora más

Vinaros
5:01 am, November 9, 2023
temperature icon 13°C
L: 13° H: 13°
Feels like 12.39 °C lluvia moderada
Humidity 59 %
Pressure1015 mb
Wind 9 Km/h